Bosch kıyma makinesini seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanıma başlamak için bilmeniz gereken her şeyi bu sayfada bulabilirsiniz.
Şimdi size MultiPower Serie 4 Kıyma Makinesi'nin ne kadar kolay kurulduğunu ve aksesuarlarla neler yapabileceğinizi göstereceğiz.
Başlangıç.
Mutfağınızda yeni bir çağ başlıyor.
MultiPower Serie 4 Kıyma Makinenizi paketinden çıkarın. Hemen kullanmaya başlayabilmeniz için önce kurabileceğiniz aksesuarları anlatalım.
Kıyma makineniz, kullanışlı saklama seçenekleri ve temizlenmesi pratik parçalar ile kolay bir kullanım için tasarlanmıştır.
Hazır mıyız? Ayrıca sizlere ilham vermesi için, aksesuarlara özel tarif önerilerimize de göz atabilirsiniz.
Kıyma aksesuarı kurulumu ve aksesuarla hazırlayabileceğiniz tarifler
1. Kıyma haznesini takın ve sabitleyin.
2. Besleme vidasını kıyma haznesine takın.
3. Çift taraflı bıçakları ekleyin.
4. Seçtiğiniz diski yerleştirin.
5. Halka somunu sıkın ve emniyet kilidiyle hizalayın.
Son olarak, makinenin kullanımını daha da kolaylaştıran büyük yemek tepsisini ve iticiyi yerleştirin.
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşak bu falafel topları için tarife göz atın.
Zorluk: Orta
Ek araçlar: 1 fırın tepsisi
20 falafel için malzemeler:
• 250 gr nohut (kurutulmuş)
• 1 soğan (yakl. 50 g)
• 2 diş sarımsak
• 50 gr taze maydanoz
• 25 ml limon suyu
• 1.5 çay kaşığı tuz
• 1 tutam karabiber (taze çekilmiş)
• 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
• Yarım çay kaşığı öğütülmüş kişniş
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
Enerji değerleri: Porsiyon başına yakl.: 47 kcal / 3 gr protein / 1 gr yağ | 8 gr karbonhidrat
Hazırlama süresi: 30 dakika
Toplam süre: 12 saat 45 dakika
Yöntem:
1) Öncesinde nohutları en az 12 saat bekletin. Suyu yarıya kadar değiştirin.
2) Bir fırın tepsisini pişirme kağıdıyla hizalayın ve üreticinin kılavuzuna göre fırını önceden ısıtın: Fan destekli fırın: 180 °C
3) Islatılmış nohutları durulayın, soğanı ve sarımsağı soyun ve soğanı sekiz parçaya bölün. Maydanozdan yapraklarını ayırın. Et kıyma aparatını ince delikli disk (3 mm) ile takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve itici (seviye maks) kullanarak her şeyi yavaş yavaş ince bir karışım halinde öğütün.
4) Tuz, karabiber, öğütülmüş kimyon, öğütülmüş kişniş ve kabartma tozunu karışıma karıştırın. Ellerinizi nemlendirin, karışımdan 20 küçük top oluşturun ve fırın tepsisine yerleştirin. Belirtildiği gibi falafel pişirin:
Tepsi seviyesi: 2 (alttan üçüncü) + 4 (üstten üçüncü)
Fan destekli fırın: 180 °C
Pişirme süresi: yaklaşık. 25 dakika
İpucu: Lezzetli falafellerinizi farklı sebzelerin veya sosların yanında servis edin. Örneğin avokado veya yoğurt sosu.
Kremsi ve pürüzsüz bir humus için tarife göz atın.
Zorluk derecesi: kolay
Özel aksesuarlar: 1 kase
8 Porsiyon için malzemeler:
• 400 gr konserve nohut
• 1 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı limon suyu
• 40 gr tahin
• 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
• 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
• ½ çay kaşığı tuz
• ½ çay kaşığı pul biber
Beslenme bilgisi: Porsiyon başına yakl.: 124 kcal / 4 gr protein / 5 gr yağ | 14 gr karbonhidrat
Hazırlık süresi: 5 dakika
Toplam süre: 10 dakika
Yöntem:
1) Nohutları süzün. Sarımsakları soyun. Et kıyma aparatını ince delikli disk (3 mm) ile takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve sarımsaklı nohutları itici kullanarak humusa öğütün (maks. seviye).
2) Kaseye 50 ml nohut suyu (aquafaba), limon suyu, tahin, öğütülmüş kimyon, sızma zeytinyağı, tuz ve pul biberi ekleyin, krema kıvamına gelene kadar karıştırın ve servise hazır olana kadar bir kenara koyun.
İpucu: Bu lezzetli humusu, ekmekle veya falafel ile eşleştirilerek tadını çıkarın. Bu sayfadaki Çıtır Falafel Topları tarifimize göz atın.
Bir tabakta dilimlenmiş domates, salatalık ve marulun yanında sebzeli burger köftesi. Doyurucu ve lezzetli, sebze ve yulaf ezmesi ile yapılan bu vejetaryen burger köftesi, etli burger muadilleri kadar lezzetlidir.
Zorluk derecesi: kolay
Ek araçlar: kase, kızartma tavası, oluklu spatula
4 Porsiyon için malzemeler:
• ½ demet taze maydanoz
• 0,25 pırasa (yakl. 50 g)
• 1 soğan (yakl. 50 g)
• 1 diş sarımsak
• 1 havuç (yakl. 100 g)
• 50 gr kereviz
• 200 gr ince yulaf ezmesi
• 1 yumurta
• 200 ml su
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 tutam karabiber (taze çekilmiş)
• Kızartma için ayçiçek yağı
Beslenme bilgisi: Porsiyon başına yakl.: 228 kcal / 9 gr protein / 5 gr yağ | 40 gr karbonhidrat
Hazırlama süresi: 30 dakika
Toplam süre: 45 dakika
Yöntem:
1) Taze maydanozu doğrayın ve pırasayı ince halkalar halinde kesin.
2) Soğanı, diş sarımsağı, havucu ve kerevizi soyun. Soğanı ikiye ve kerevizi 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Parçalama aparatını takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve itici kullanarak sebzeleri parçalayın (minimum seviye).
3) Yulaf ezmesi, yumurta, su, tuz ve karabiberi bir kapta yaklaşım 15 dakika karıştırın. Her şeyi sebze ve maydanozla eşit şekilde karıştırın.
4) Karışımı 4 köfteye şekillendirin ve orta ateşte ayçiçek yağı ile tavada her iki tarafını ortalama 7 dakika pişirin.
5) Sebze köftelerini hamburger olarak birleştirin, servis yapmak için tercih ettiğiniz marul, domates veya sosları ekleyin.
Lezzetli domates soslu bu baharatlı köfteler, Yunan lezzetlerini sofranıza taşıyor.
Zorluk derecesi: kolay
Ek araçlar: 2 kase, büyük kızartma tavası
4 Porsiyon için malzemeler:
Köfte için
• 200 gr dana döş
• 200 gr dana bonfile
• 1 soğan (yakl. 50 g)
• 2 diş sarımsak
• 30 gr panko galeta unu
• 1 yumurta
• ½ demet taze maydanoz
• 2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
• 1 çay kaşığı kuru nane
• 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
• ¼ çay kaşığı pul biber
• 1 tutam öğütülmüş karanfil
• ½ çay kaşığı tuz
• ¼ çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı (kızartmaya uygun)
Domates sosu için
• 1 diş sarımsak
• 400 gr konserve doğranmış domates
• ½ çay kaşığı.tarçın
• 1 çay kaşığı. bal
• ½ çay kaşığı kurutulmuş kekik
• ½ çay kaşığı kuru fesleğen
• ½ çay kaşığı tuz
• 2 tutam karabiber (taze çekilmiş)
• 4 pide ekmeği (yakl. servis için her biri 60 gr)
Beslenme bilgisi: Porsiyon başına yakl.: 487 kcal / 22 gr protein / 28 gr yağ | 33 gr karbonhidrat
Hazırlama süresi: 30 dakika
Toplam süre: 47 dakika
Yöntem:
1) Dana döş ve bonfileyi 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Soğanı ve sarımsağı soyun ve soğanı 8 parçaya bölün. Et kıyma aparatını orta delikli diskle (4,5 mm) takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve eti, soğanı ve diş sarımsağı itici kullanarak kıymaya öğütün (maks. seviye).
2) Panko galeta unu, yumurta ve 3 yemek kaşığı koyun. büyük bir kapta su, karıştırın ve kısa bir süre bekletin. İnce kıyılmış maydanoz yapraklarını ekleyin. Kıyma, kuru kekik, kuru nane, öğütülmüş kimyon, pul biber, öğütülmüş karanfil, tuz ve karabiberi ekleyip her şeyi iyice karıştırın.
3) Kıymayı nemli ellerle eşit büyüklükte 16 top haline getirin ve her tarafını zeytinyağında geniş derin tavada orta ateşte 2 dakika kızartın. Köfteleri tavadan çıkarın ve bir kenara koyun.
4) Sosu yapmak için sarımsakları soyun ve ince doğrayın. Tavada konserve doğranmış domates, tarçın, bal, kuru kekik, fesleğen, tuz ve karabiberle ısıtın ve yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakın. Köfteleri ekleyin ve 12 dakika daha veya sos koyulaşıp köfteler pişene kadar pişirin.
5) Köfteleri domates soslu tabaklara dizin ve pide ekmeği ile servis edin.
İpucu: Dana veya kuzu kıymasını karışık kıymaya alternatif olarak da kullanabilirsiniz. Ekstra kremsilik için domates sosuna beyaz peynir ekleyebilirsiniz.
Yapması kolay olan bu lezzetli küçük enerji topları, dışarıdayken size hızlı bir enerji patlaması verecektir.
Zorluk derecesi: kolay
Ek araçlar: 2 kase
20 Top için malzemeler:
• 1 havuç (yakl. 100 g)
• 80 gr badem
• 40 gr ceviz
• 0,5 vanilya kabuğu
• 180 gr çekirdeksiz hurma
• 30 gr rendelenmiş hindistan cevizi
• ½ çay kaşığı öğütülmüş zencefil
• 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
Beslenme bilgisi: Yaklaşık 100 g başına: 358 kcal / 7 gr protein / 21 gr yağ | 39 gr karbonhidrat
Hazırlık süresi: 15 dakika
Toplam süre: 15 dakika
Yöntem:
1) Havuçları soyun. Parçalama apartını ince parçalama namlusu ile takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve havucu itici kullanarak parçalayın (minimum seviye).
2) İri kıyılmış badem ve cevizleri vanilya çekirdeği ile karıştırın, çekirdeksiz hurma, 15 gr rendelenmiş hindistan cevizi, öğütülmüş zencefil ve öğütülmüş tarçın ekleyin. Parçalama aparatını çıkarın ve et kıyma aparatını orta delikli diskle (4,5 mm) takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin; hurma ve havuç karışımını itici kullanarak kalın, pürüzsüz bir kütleye öğütün (maksimum seviye).
3) Karışımı eşit büyüklükte 20 top haline getirin ve kalan rendelenmiş hindistan cevizinde yuvarlayın. Hemen tadını çıkarın veya buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın.
İpucu: Yeni tatlar yaratmak için malzemelerde değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin, farklı kuru meyveleri, kuruyemişleri ve baharatları deneyin veya enerji toplarınızı kakao tozu veya öğütülmüş kuruyemişlerde yuvarlayın.
Almanya'nın kuzeyinden lezzetli bir yemek!
Zorluk derecesi: kolay
Ek araçlar: kase, kızartma tavası
4 Porsiyon için malzemeler:
• 400 gr Alaska Mezgiti filetosu
• 1 soğan (yakl. 50 g)
• 1 yumurta
• 80 gr ekmek kırıntısı
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• ¼ demet maydanoz
• ½ yemek kaşığı tuz
• ¼ yemek kaşığı biber
• Kızartma için ayçiçek yağı
Beslenme bilgisi: Porsiyon başına yaklaşık : 504 kcal / 34 gr protein / 32 gr yağ | 58 gr karbonhidrat
Hazırlık süresi: 27 dakika
Toplam süre: 27 dakika
Yöntem:
1) Balık köftesi yapmak için Alaska Mezgiti filetoyu 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Soğanı soyun ve 8 parçaya bölün. Et kıyma aparatını kaba delikli disk (8 mm) ile takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve pollock fileto ve soğanı itici (seviye maks) kullanarak kıyılmış balığa öğütün.
2) Yumurta, 40 gr galeta unu, limon suyu, maydanoz, tuz ve karabiberi balık karışımıyla karıştırın.
3) Balık karışımını 4 balık köftesi haline getirin ve kalan galeta unu ile kaplayın. Orta ateşte ayçiçek yağı ile tavada gruplar halinde her iki tarafta balık köftelerini kızarana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin.
İpucu: Bu sulu balık köftesi, çıtır çıtır tam öğünlü ekmek rulosuna sıkıştırılmış remoulade, marul ve soğanla lezzetli bir şekilde servis edilir. Ayrıca, Almanya'nın kuzey bölgesinden gelen bu lezzeti taze patates salatası ile deneyin.
Bu sulu dana köftesi ile en sevdiğiniz burgerleri evde kolayca yapmak için tarife göz atın!
Zorluk derecesi: kolay
Özel aksesuarlar: kase, kızartma tavası
4 Porsiyon için malzemeler:
• 500 gr dana döş
• 1 soğan (yakl. 50 g)
• 1 diş sarımsak
• 1 yumurta
• 2 yemek kaşığı ekmek kırıntıları
• 1 çay kaşığı orta-sıcak hardal
• 1 çay kaşığı domates püresi
• 1 çay kaşığı tuz
• ¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
• 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Beslenme bilgisi: Porsiyon başına yakl.: 331 kcal / 32 gr protein / 21 gr yağ | 3 gr karbonhidrat
Hazırlık süresi: 22 dakika
Toplam süre: 30 dakika
Yöntem:
1) Burger köftesi yapmak için dana döş etini 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Soğanı ve sarımsağı soyun ve soğanı 8 parçaya bölün. Et kıyma aparatını orta delikli diskle (4,5 mm) takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve eti, soğanı ve sarımsağı itici kullanarak kıymaya öğütün (maks. seviye). Yumurta, galeta unu, orta hardallı hardal, domates püresi, tuz ve karabiberi ekleyip her şeyi iyice karıştırın.
2) Kıymayı 4 köfteye şekil verin ve orta ateşte ayçiçek yağı ile tavada her iki tarafını yakl. 8 dakika.
İpucu: En sevdiğiniz soslar ve soslarla kızarmış burger ekmeklerinde bu lezzetli dana köftelerinin tadını çıkarın. Lezzetli çizburgerler için köftelerin her birine sıcakken bir dilim Kaşar peyniri ekleyin.
Tatlı patates püresi ile 2 tabak vegan sosis hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Zorluk: Orta
Ek araçlar: 2 kase, fırın tepsisi, kızartma tavası
4 Porsiyon için malzemeler:
• 300 gr seitan (kullanıma hazır)
• 4 yemek kaşığı maya gevreği
• 3 yemek kaşığı gram un
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı füme kırmızı biber (öğütülmüş)
• 2 çay kaşığı kurutulmuş mercanköşk
• 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (rendelenmiş)
• 1 çay kaşığı beyaz biber
• 1 çay kaşığı kara kimyonu
• 1 çay kaşığı sarımsak tozu
• ½ çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
• 250 gr konserve beyaz fasulye (süzülmüş)
• 1 soğan (yakl. 50 g)
• 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 200 ml soya içeceği
150 ml su
• Streç film
• 3 yemek kaşığı kavurmak için ayçiçek yağı
Beslenme bilgisi: Porsiyon başına yakl.: 396 kcal / 30 gr protein / 21 gr yağ | 24 gr karbonhidrat
Hazırlama süresi: 30 dakika
Toplam süre: 2 saat
Yöntem:
1) Vegan sosisi yapmak için seitan, maya gevreği, gram un, tuz, füme kırmızı biber, kuru mercanköşk, rendelenmiş limon kabuğu rendesi, beyaz biber, öğütülmüş kimyon, sarımsak tozu ve rendelenmiş hindistan cevizini geniş bir kapta karıştırın.
2) Beyaz fasulyeleri süzülmeye bırakın. Soğanı soyun ve 8 parçaya bölün. Et kıyma aparatını orta delikli diskle (4,5 mm) takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve beyaz fasulye ve soğanı itici (seviye maks) kullanarak hafif kaba bir karışıma öğütün. Fasulye sıvısı, ayçiçek yağı, soya içeceği ve suyla karıştırın.
3) Fasulye karışımını seitan karışımına ekleyin ve pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
4) Hamuru 8 porsiyona bölün, her bir porsiyonu bir gıda filmi parçasının üzerine yerleştirin ve yaklaşık 22 cm uzunluğunda bir sosis haline getirin. Mühürlemek için gıda filminin uçlarını döndürün. Her sosisi ayrı bir alüminyum folyo parçasına sarın, fırın tepsisine yerleştirin ve belirtildiği gibi buharda pişirin:
Tepsi seviyesi: 3 (orta)
Buhar Artı: 100 ° C
Pişirme süresi: yaklaşık. 30 dakika
5) Sosisleri fırından çıkarın ve yaklaşık 1 saat soğumaya bırakın.
İpucu: Fırınınızda buhar işlevi yoksa, sarılı sosisleri benmaride yaklaşık 95 ° C'de yakl. 20 dakika pişirin. Vegan sosisini, tatlı patates püresi ve en sevdiğiniz sos ile lezzetli bir şekilde servis edebilirsiniz.
Parçalayıcı aksesuarı kurulumu ve aksesuarla hazırlayabileceğiniz tarifler
1. Kıyma haznesini takın ve sabitleyin.
2. Seçtiğiniz parçalayıcı haznesini yerleştirin.
3. Halka somunu sıkın ve emniyet kilidiyle hizalayın.
Zorluk derecesi: kolay
Özel aksesuarlar: 1 kase
8 Porsiyon için malzemeler:
• 450 gr kırmızı lahana
• 1 kırmızı soğan (yakl. 50 g)
• 1 havuç (yakl. 80 g)
• 1 elma (yaklaşık. 200 g)
• 2 yemek kaşığı sirke
• 1 çay kaşığı orta-sıcak hardal
• 150 gr yoğurt (% 1,5 yağ)
• ½ çay kaşığı tuz
• ¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Beslenme bilgisi: Porsiyon başına yakl.: 52 kcal / 3 gr protein / 1 gr yağ | 10 gr karbonhidrat
Hazırlık süresi: 5 dakika
Toplam süre: 10 dakika
Yöntem:
1) Salatayı yapmak için kırmızı lahanayı yaklaşık 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Kırmızı soğan, havuç ve elmayı soyun. Soğanı ikiye ve elmayı dörde bölün. Parçalama aparatını ince parçalama namlusu ile takın. Büyük kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve itici kullanarak her şeyi parçalayın (minimum seviye).
2) Kaseye sirke, orta sıcak hardal, 150 gr yoğurt (% 1,5 yağ), tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırın ve servis yapmaya hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
İpucu: Bu enfes kırmızı lahana salatası, falafel ile eşleştirildiğinde daha da lezzetli olacaktır. Çıtır Falafel Topları tarifimize göz atın.
Karnabahar çiçeklerinin yanında yemek kıyma makinesi ile yapılan karnabahar pirinci içeren lezzetli bir yemek için tarifimize göz atın.
Zorluk derecesi: kolay
Ek araçlar: kase, tencere, kızartma tavası
4 Porsiyon için malzemeler:
• 800 gr karnabahar çiçeği
• ¾ çay kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Beslenme bilgileri porsiyon başına:yaklaşık 40 kcal / 3 gr protein / 0,4 gr yağ | 8 gr karbonhidrat
Hazırlık süresi: 5 dakika
Toplam süre: 15 dakika
Yöntem:
1) Karnabahar pilavı yapmak için karnabahar çiçeklerini 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Parçalama aparatını ince parçalama namlusu ile takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve karnabahar çiçeklerini itici kullanarak ince bir şekilde parçalayın (maksimum seviye). Eleğe aktarın, tuz serpin ve suyu çekmek için bir kenara koyun.
2) Karnabahar pirincini 2 yemek kaşığı ile tavada ayçiçek yağı orta ateşte yaklaşık 5 dakika hafifçe kızartın.
3) Karnabahar pilavını tabaklara yerleştirin ve en sevdiğiniz ana yemek veya garnitürle servis yapın.
İpucu: Lezzeti yoğunlaştırmak için karnabaharı susam yağında hafifçe kızartmayı deneyin veya körinizi kavrulmuş susamla süsleyin.
Karnabahar pirinci, sebzeli yeşil köri ile veya seçtiğiniz sebzelerle kızarmış bir yemek olarak çok iyi gider.
İsviçre'ye özgü Aargau havuçlu kek için tarife göz atın.
Zorluk derecesi: kolay
Ek araçlar: Yaylı kek kalıbı (18 cm çaplı), 2 kase, blender, fırın tepsisi, tencere
8 Dilim için malzemeler:
• 2 yumurta akı
• 150 gr şeker
• 150 gr yumuşak tereyağı
• 4 yumurta sarısı
• 100 gr öğütülmüş badem
• 170 gr buğday unu tipi 550
• ½ yemek kaşığı kabartma tozu
• 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
• 1 tutam tuz
• 1 cömert tutam öğütülmüş tarçın
• Haklaşık 3 havuç her biri 80 gr
• 4 çay kaşığı pul badem
• 80 gr kayısı reçeli
• 120 gr pudra şekeri
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 8 badem ezmesi havuç (isteğe bağlı)
• Yağlamak için tereyağı
Beslenme bilgisi: Dilim başına yaklaşık 561 kcal / 10 gr protein / 30 gr yağ | 66 gr karbonhidrat
Hazırlama süresi: 20 dakika
Toplam süre: 65 dakika
Yöntem:
1) Yaylı kek kalıbını (Ø 18 cm) Pişirme kağıdıyla hizalayın ve kenarlarını biraz tereyağı ile yağlayın.
Fırını önceden ısıtın: Üst / alt ısı: 180 ° C.
2) Bir kapta yumurta akı ve 50 gr şekeri çırpın. Karışımı buzdolabına aktarın ve soğutun.
3) Yumuşak tereyağı küplerini, yumurta sarısını ve kalan şekeri köpürene kadar kasede çırpın. Öğütülmüş badem, 550 tipi buğday unu, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu rendesi, tuz ve öğütülmüş tarçın ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.
4) Havuçları soyun. Parçalama aparatını ince parçalama namlusu ile takın. Hamuru olan kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve havuçları itici kullanarak ince bir şekilde parçalayın (minimum seviye). Çırpılmış yumurta akı ekleyin ve her şeyi bir spatula ile pürüzsüz bir kütleye karıştırın.
5) Hamuru hazırlanan kek kalıbına dökün, düzeltin ve belirtildiği gibi pişirin: Tel raf tepsisindeki kek kalıbı seviye 2 (alt üçte biri)
Üst/alt ısı: 180 ° C
Pişirme süresi: yaklaşık. 45 dakika
6) Pastayı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
7) Pul bademleri orta ateşte bir tavada kızartın ve bir kenara koyun. Kayısı reçelini tencerede orta ateşte ısıtın. Bu arada pudra şekeri ve limon suyunu karıştırarak pürüzsüz bir krema elde edin.
8) Soğuduktan sonra keki tenekeden çıkarın ve sıcak kayısı reçeli ile yayın. Pastayı krema ile sırlayın ve kenarlarını kızarmış pul bademle süsleyin. Kullanıyorsanız Aargau Havuçlu Keki badem ezmeli havuçla süsleyin ve servis yapın.
İpucu: Aargau Havuçlu Keki öğütülmüş fındıkla da yapabilirsiniz. Öğütülmüş bademleri aynı miktarda öğütülmüş fındıkla değiştirmeniz yeterlidair.
Taze otlu yoğurt sosuyla servis edilen hızlı ve lezzetli bir öğle yemeği hazırlamak için tarife göz atın.
Zorluk: Orta
Ek araçlar: 2 kase, kızartma tavası
4 Porsiyon için malzemeler:
Sos için
• 1 demet karışık taze ot
• 300 gr yoğurt (% 3,5 yağ)
• 200 gr krem şanti
• ½ çay kaşığı tuz
• 1 tutam taze çekilmiş karabiber
Sebzeli börek için:
• 2 taze soğan
• 6 havuç (her biri yaklaşık 80 g)
• 2 patates (her biri yaklaşık 75 g)
• 75 gr ceviz
• 60 gr buğday unu
• 3 yumurta
• ½ çay kaşığı tatlı kırmızı biber
• 1 çay kaşığı tuz
• 70 ml ayçiçek yağı
• 2 taze soğan (süslemek için)
Beslenme bilgisi: Porsiyon başına yaklaşık 398 kcal / 13 gr protein / 20 gr yağ | 42 gr karbonhidrat
Hazırlık süresi: 27 dakika
Toplam süre: 27 dakika
Yöntem:
1) Otlu sosu yapmak için, taze karışık ot demetinden yaprakları çıkarın ve ince doğrayın. Kasede yoğurt (% 3,5 yağ), taze krema, tuz ve karabiberle karıştırın ve soğutun.
2) Sebzeli börekleri hazırlamak için taze soğanları ince halkalar halinde kesin ve bir kenara koyun. Havuç ve patatesleri soyun ve büyüklüğüne bağlı olarak patatesleri ikiye veya dörde bölün. Parçalama aparatını ince parçalama namlusu ile takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve itici kullanarak havuç, patates ve cevizleri parçalayın (maks. seviye). Taze soğan, buğday unu, yumurta, tatlı kırmızı biber ve tuzu ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.
3) Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın. Tavaya küçük porsiyonlarda sebze ve yumurta karışımı eklemek için bir yemek kaşığı kullanın, küçük börek yapmak için düz bastırın. Her iki tarafı orta ateşte kızarana ve çıtır çıtır olana kadar kızartın.
4) 2 taze soğanı ince halkalar halinde kesin. Otlu sebzeli börekleri tabaklara daldırın ve taze soğanla süsleyerek servis edin.
İpucu: Biraz lezzet çeşitliliği için, hamura kabak veya balkabağı gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Sosis aksesuarı kurulumu
1. Kıyma haznesini takın ve sabitleyin.
2. Besleme vidasını kıyma haznesine takın.
3. Aralık halkasını yerine takın.
4. Sosis aksesuarını takın.
5. Halka somunu sıkın ve emniyet kilidiyle hizalayın.
İçli köfte aksesuarı kurulumu ve aksesuarla hazırlayabileceğiniz tarifler
1. Kıyma haznesini takın ve sabitleyin.
2. Besleme vidasını kıyma haznesine takın.
3. İçli köfte aksesuarını yerine takın.
4. Halka somunu sıkın ve emniyet kilidiyle hizalayın.
Ortadoğu'da yaygın olarak sevilen bir yemek olan Kebbe, çıtır çıtır bulgur hamur kaplamasına sarılmış tuzlu kıyma içeriyor. Naneli yoğurtla servis edilen lezzetlidir. Evinizde Kebbe yapabilmek için tarife göz atın.
Zorluk: orta
Ek araçlar: 3 kase, 2 kızartma tavası
4 Porsiyon için malzemeler:
Hamur için:
• 300 gr bulgur buğdayı
• 1.5 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
• 2 tutam öğütülmüş kimyon
• 1 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar
• 0,5 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
• 1 tutam öğütülmüş hindistan cevizi
• 1 tutam toz biber
• 450 ml kaynar su
Dolgu için:
• 3 yemek kaşığı çam fıstığı
• 2x300 gr (toplamda 600 gr) yağsız dana eti
• 1,5 soğan (yakl. 75 g)
• 2 diş sarımsak
• 1,5 yemek kaşığı kızartma için ayçiçek yağı
• 3 yemek kaşığı taze maydanoz
• 2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
• 1.5 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar
• 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
Sos için:
• 2 yemek kaşığı taze nane
• 250 gr yoğurt (% 3,5 yağ)
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 0,5 çay kaşığı tuz
• 1 tutam karabiber (taze çekilmiş)
Beslenme bilgisi: Porsiyon başına yaklaşık: 812 kcal / 45 gr protein / 37 gr yağ | 68 gr karbonhidrat
Hazırlama Süresi: 1 saat 8 dakika
Toplam Süre: 1 saat 35 dakika
Yöntem:
1) Hamuru yapmak için bulgur buğdayı, tuz, karabiber, öğütülmüş kimyon, yenibahar, tarçın, hindistan cevizi ve pul biberi bir kapta karıştırın. Kaynar su ekleyin ve yaklaşık30 dakika kabarmaya bırakın.
2) Dolguyu yapmak için çam fıstığını bir tavada orta ateşte yağsız kızarana kadar kavurun. Kaseye aktarın ve dinlenmeye bırakın.
3) Soğanı ve sarımsağı soyun, soğanı 8 parçaya bölün. İlk 300 gr yağsız sığır etini 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Et kıyma aparatını orta delikli diskle (4,5 mm) takın. Kaseyi çıkış açıklığının altına yerleştirin ve eti, soğanı ve diş sarımsağı itici kullanarak kıymaya öğütün (maks. seviye).
4) Karışımı köfte boyutlarında şekillendirin ve ayçiçek yağında orta ateşte yaklaşık 7 dakika kavurun.
5) Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin. Öğütülmüş kimyon, yenibahar, tarçın, tuz, karabiber ve kavrulmuş çam fıstığını karıştırın ve 2 dakika daha kızartın. Kıymayı ocaktan alın ve tamamen soğumaya bırakın.
6) Bu arada 300 gr yağsız dana etinin ikinci partisini 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Et kıyma aparatını ince delikli disk (3 mm) ile takın. Çıkış açıklığının altına bir kase yerleştirin ve eti itici (seviye maks) kullanarak kıymaya öğütün. Bu öğütme adımını tekrarlayın (seviye maks.). Daha sonra ıslatılmış bulgur karışımını 1. adımdan itibaren itici (seviye maks.) kullanarak yumuşak bir kütleye öğütün.
7) Bulgur kütlesini ve çiğ et farelerini 10 dakika hamur haline getirin. 10 Dakika dinlenmeye bırakın.
8) Et kıyma aparatını çıkarın ve Kebbe aparatı ile değiştirin. Hamuru 3 cm kalınlığında teller halinde şekillendirin. İtici (seviye maks) kullanarak bunları kabuklar halinde şekillendirin. Kabukları istenilen uzunlukta kesin.
9) Sivriltilmiş bir şekil oluşturmak için kabukların bir tarafını nemli parmaklarla kapatın, biraz pişmiş kıyma dolgusunu kaşığın içine açın ve klasik Kebbe şekli oluşturmak için bir çay kaşığı ile kapatın.
10) Tavada bol ayçiçek yağını ısıtın, Kebbeyi kızgın yağa dikkatlice koyun ve her tarafı kızarana kadar kızartın.
11) Yoğurt-nane sosunu yapmak için yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Karışıma ince doğranmış taze nane yapraklarını ekleyin. Sıcak bulgur kıyma toplarını yoğurt-nane sosuyla servis edin ve tadını çıkarın.
İpucu: Geleneksel olarak, bu yemek genellikle kuzu eti ile hazırlanır. Daha da yoğun bir lezzet için neden dolguya 2 yemek kaşığı kuru üzüm ekleyebilirsiniz.