İçeriğe atla
Bosch Ev Aletleri
Oturum aç / Kayıt ol

Bulaşık makinem bulaşıkları iyi temizlemiyor

Bulaşık makineniz bulaşıkları temizlemiyor mu? Endişelenmeyin. Bu sorun evde kolayca çözülebilecek bir sorundur. Olası nedeni tespit etmeniz için yapmanız gereken 5 kontrolü aşağıda listeledik. Böylece sorunu çözebileceksiniz.

Bulaşık makinenizi yeniden çalışır duruma getirmek için sorun giderme kılavuzunu dikkatlice okuyun.

1. Bulaşık makinenizin tableti çözüp çözmediğini kontrol edin

Bulaşık makinenizin bulaşıklarınızı temizlememesinin başlıca nedenlerinden biri de tabletin düzgün şekilde çözünmemesidir. Bu sorunu çözmek için, tableti yerleştirdiğiniz bölmeye bakarak tabletin tamamen çözünüp çözünmediğini görebilirsiniz.

2. Püskürtme kollarının tıkalı olup olmadığını kontrol edin

Püskürtme kolları serbest şekilde dönebilmeli ve kollardaki delikler tıkalı olmamalıdır. Deliklerin tıkalı olduğu görünüyorsa cımbız veya kürdan yoluyla kalıntıları temizleyebilirsiniz. Tıkalı püskürtme kolları suyu yeterince dağıtamadığı için tablet gereğince çözünemez.

Bulaşık makinenizin su püskürtme kollarını temizleyin

Bulaşık makinenizin su püskürtme kollarını temizlemek için videodaki talimatları takip edin.

Adım adım kılavuz:

Üst su püskürtme kolunun vidalarını söküp çıkarın.

Alt su püskürtme kolunu çıkarın.

Kollardaki küçük çıkış deliklerini temizlemek için kürdan kullanın.

Kolları iyice durulayın, içeride kalan suyu silkeleyerek çıkarın.

Üst kolu yerine oturtmak için döndürerek kilitleyin.

Alt püskürtme kolunu yerine oturtmak için aşağıya doğru bastırın.

3. Şimdi de filtreyi kontrol edin

Bulaşık makinesi filtresi, temizlenecek bulaşıklardaki veya nesnelerdeki kirler ve kalıntıları tutmak için tasarlanmıştır. Filtre tıkanırsa, cihazdaki su akışı aksar ve makine gerektiği gibi çalışamaz. Bazı durumlarda kir, yıkanmakta olan bulaşıklara ve nesnelere de sıçrayabilir.

Bulaşık makinenizin filtre sistemini temizlemek için videodaki talimatları takip edin.

Adım adım kılavuz:

Bulaşık makinesinin sepetini kaldırın.

Bulaşık makinesinin zeminindeki filtre biriminin kilidini açın ve dikkatlice dışarı çekin.

Silindir şeklindeki filtrenin vidalarını çıkarmakla başlayarak filtreyi dikkatlice parçalarına ayırın

Musluk suyuyla her iki filtreyi de temizleyin. Filtrenin içini temizlemek için küçük bir fırçayı yavaşça kullanabilir ve küçük kalıntıları da çıkarabilirsiniz. Herhangi bir aşındırıcı madde kullanmayın. Filtreye zarar verebilirsiniz.

Filtrenin parçalarını birleştirdikten sonra bulaşık makinesine geri takın.

Her iki ok da üste gelecek şekilde hizalanana kadar filtreyi döndürerek kilitleyin.

4. Bulaşıkları doğru yerleştirin

Bulaşıkların makinenize doğru şekilde yerleştirilmesi temizlik performansını arttırmak açısından çok önemli. Bulaşıklar düzensiz yerleştirildiği takdirde su yıkanmakta olan nesnelerin tamamına erişemez. Hatta bu yüzden sırf birkaç bulaşık için makineyi yeniden çalıştırmak zorunda kalabilirsiniz. Bardakları ve fincanları üst sepete yerleştirmeniz gerekir. Bulaşıklar, tablet haznesinin hizasına gelecek şekilde yerleştirilmemelidir. Hazne hizasına gelecek şekilde yerleştirilen bulaşıklar yıkama esnasında hazne kapağının açılmasını engelleyerek tabletin çözünmemesine neden olabilir. Bulaşık makinenizin alt sepeti, tava, tencere ve tabaklar içindir. Ağır lekeli tavalar alt sepete yerleştirilmelidir. Alt püskürtme kolunun tazyiki daha kuvvetlidir, ayrıca bu bölüm üst sepete göre daha geniştir.

Bulaşık makinenizi doğru yerleştirmek için aşağıdaki 8 ipucunu takip edin:

Üst sepet

1. Bardaklar, fincanlar ve küçük kaseler için güvenli bölüm.

Nesneler arasında yeterli boşluk bıraktığınızdan emin olun. Boşluk bırakmadığınız takdirde nesneler kırılabilir veya yağ lekeleri kalabilir. Büyük şampanya ve şarap bardakları, alt sepete yerleştirilmeli. Alt bölümdeki bardak tutucularda güvende olurlar.

2. Bulaşık makinesinde yıkanabilen plastiklerin yüksek sıcaklığa maruz kalmaması için üst sepete yerleştirilmesi gerekir.

Alt sepet

3. Tabakları, salata kaseleri ve tavalar daha geniş olan alt sepete aittir. Alt sepette fırın tepsilerini, ızgaraları veya buzdolabı raflarını da yıkayabilirsiniz.

4. Programa ön yıkama da dahil olduğu için bulaşıklarınızı durulayarak yerleştirmeye gerek yoktur. Ancak, bulaşık makinesinin filtresini tıkayabilecek büyük parçaları her zaman uzaklaştırın.

5. Servis tabakları ve kesme tahtaları yan tarafa koyulur. Bunun nedeni büyük nesnelerin, su püskürtme kollarına takılması ve su akışına engel olmasıdır. Ahşap kesme tahtalarını bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz ama ahşabın parçalara ayrılmaması için bu tür ürünlerin elde yıkanmasını tavsiye ediyoruz.

6. Temizlemek için parçalarına ayırın. Daha kusursuz bir yıkama deneyimi için bebek biberonlarını veya diğer plastik malzemelerdeki kapak gibi parçaları birbirinden ayırarak yıkayın.

Çatal bıçak

7. Bıçakların keskin köşelerini aşağıya bakacak şekilde yerleştirin. Böylece bulaşık makinesini boşaltırken yaralanmayı önler ve bakterilerin bıçak uçlarıyla doğrudan temasa geçmemesini de sağlarsınız.

8. Makinenizde çatal bıçak çekmecesi varsa, çatal ve bıçaklarınızı karıştırın. Çatal bıçak sepetindeki çatallarla kaşıkların, iç içe geçmemeleri ve suyu bloke etmemeleri için karıştırılmaları gerekir. Bulaşık makinenizde çatal bıçak çekmecesi varsa yer tasarrufu için örneğin kaşıklarla kaşıklar, bıçaklarla da bıçaklar aynı yere yerleştirilmelidir.

5. Program ayarlarını ve bulaşık makinesi deterjanını kontrol edin

İnatçı yanık lekelerinin olduğu daha kirli bulaşıkları yıkamak için sıcaklık derecesi daha yüksek olan programları öneriyoruz. Program ayarlarıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için kullanım kılavuzlarına göz atın.

Bazen tablet yerine bulaşık makinesi deterjanı kullanmak da sorunu çözebilir.

İpuçları uygulamanıza rağmen sorununuz çözülmedi mi?

Verilen talimatları takip etmenize rağmen Bosch bulaşık makinenizde sorun yaşamaya devam ediyorsanız cihazınızı Bosch yetkili servis uzmanına kontrol ettirebilirsiniz.

Onarım randevusu al

İhtiyaçlarınıza uygun randevuyu bulmak için çevrimiçi randevu aracımızı kullanın.

Onarım randevusu al

Onarım Telefon Hattı

Bosch onarım hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve randevu almak için onarım telefon hattımızı arayarak müşteri temsilcimizle görüşün.

Onarım Telefon Hattı

Bu öneriler yardımcı oldu mu?

Görüşlerinizi duymak isteriz.

Görüşlerini bildir

İletişim 444 6 333

7/24 Bosch Çağrı Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

Online servis kaydı

Bir tıkla istediğiniz gün ve saat aralığında online servis kaydı oluşturun.

Ek garanti hizmeti

Ürünleriniz güvencemiz altında. 10 yıla kadar uzatılabilir garanti seçenekleri ile yetkili servis güvencesini dert etmeyin.

Yetkili servislerimiz

444 6 333 no’lu Bosch Çağrı Merkezi’ni arayarak veya online servis kaydı oluşturarak yetkili servis randevusu alabilirsiniz.