Bu akşam menünüz Arda Türkmen’den!

Sofralarınızın vazgeçilmezi olacak kabak mücver, kestaneli pilav, bal kabağı çorbası, portakallı pamuk kek ve fırında mühürlenmiş et tariflerini Arda Türkmen’in anlatımıyla hazırlayın. Bosch Ev Aletleri ile bu nefis tarifleri kolayca hazırlamanın keyfini çıkarın!

Bal Kabağı Çorbası

Malzemeler:
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 adet patates
750 gr bal kabağı
1 adet yıldız anason
¼ adet muskat – rende
Tuz
Karabiber
5 su bardağı et veya sebze suyu
2 yemek kaşığı krema

Bal Kabağı Çorbası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

Çorba için;

• Tencerenizi Bosch ocağınıza alın ve ısıtın.

• Tereyağını içerisine alın ve eritin.

• Soğanınızı kabaca doğrayın ve tencerenize alıp yumuşayana kadar soteleyin.

• Bal kabaklarınızı ince büyük küp olacak şekilde doğrayın.

• Patateslerinizi küçük küp olacak şekilde doğrayın.

• Patates, tuz ve karabiberi tencereye ilave edip sotelemeye devam edin.

• Ardından balkabaklarını ilave edin ve sotelemeye devam edin.

• Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

• Yıldız anason, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

• Ardından et veya sebze suyunu ilave edip karıştırın.

• Kapağını kapatın ve sebzeler pişene kadar su kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Birleştirmek için;

• Sebzeler piştikten sonra ocağın altını kapatın ve yıldız anasonu tencerenin içinden çıkarın.

• Bosch ErgoMixx Blender’dan geçirin ve 2 yemek kaşığı kremayı içerisine ekleyerek karıştırın.

• Çorbanızı servis kaselerine pay edin ve sıcak servis edin.

Kestaneli Pilav

Malzemeler:
2 yemek kaşığı sade yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı kuş üzümü – suda beklemiş
1 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
200 gr kestane

Kestaneli Pilav'ın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Pilav tencerenizi Bosch ocağınıza alın ve ısıtın.

• Isınan tencerenin içerisine sade yağ ve zeytinyağını ilave edin.

• Sade yağ eriyince içerisine yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip yumuşayana kadar kavurun.

• Dolmalık fıstığı ilave edip kavurmaya devam edin.

• Yıkadığınız pirinci ilave edin ve bir tur çevirin.

• Tuz, karabiber, yenibahar, kuş üzümü ve toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin.

• Su ve kestaneleri ilave edip tencerenizin kapağını kapatın.

• Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.

• Su kaynayınca altını kısın 20 dakika daha pişirin.

• Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin.

Fırında Mühürlenmiş Et:

Malzemeler:
Parça bonfile
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Biberiye

Fırında Mühürlenmiş Et'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Etin suyunu kağıt havluyla kuruladıktan sonra üzerine tuz ve karabiber serpin.

• Mümkünse döküm ya da ızgara tavada, tava tamamen ısınmışken biraz zeytinyağı ekleyip yüksek ateşte etin iki tarafını kızartın ve suyunu içine hapsedin.

• Ardından etin üzerine biraz biberiye ekleyip tavayla birlikte Bosch fırınınıza verin ve çıkardıktan sonra bir süre dinlendirin.

Kabak Mücver

Malzemeler:
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
4 adet kabak – rende
4 dal taze soğan
¼ bağ maydanoz
¼ bağ dereotu
¼ bağ taze nane
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı

Kabak Mücver'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Bir karıştırma kabının içerisine kabakları rendeleyin.

• Rendelediğiniz kabakları avucunuzun içerisinde sıkarak fazla suyundan arındırın ve bir karıştırma kabına alın.

• Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince kıyıp kabakların içerisine ekleyin.

• Yumurta, un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi de ilave edip bir kaşık yardımıyla her şeyi karıştırın.

• Tavanızı Bosch ocağınıza alın ve içerisine ayçiçek yağı koyup ısıtın.

• Isınan yağın içerisine hazırladığınız mücver harcından 1 yemek kaşığı olacak şekilde koyun.

• Mücverlerinizin her iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin.

• Kalan harcı da aynı şekilde pişirin.

• Pişirdiğiniz mücverleri üzerinde havlu kağıt olan bir tabağa alıp fazla yağından arındırıp ılık servis edin.

Portakallı Pamuk Kek

Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Portakal (İsteğe bağlı)
Üzeri için;
Pudra şekeri

Portakallı Pamuk Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Karıştırma kabınızın içerisine yumurtaları alın ve Bosch ErgoMixx Blender ile çırpmaya başlayın.

• Yumurtaların üzerine toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.

• Ayçiçek yağı ve sütü ilave edip çırpın.

• Un, vanilya ve kabartma tozunu bir süzgeçten geçirerek sıvı karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru kapatarak karıştırın.

• Bu aşamada isterseniz kekinizin içine bir portakalın kabuğunu ve suyunu ekleyebilirsiniz. Eğer suyunu ekleyecekseniz un miktarını kontrol etmelisiniz, gerekirse un eklemesi yapabilirsiniz.

• Hazır olan kek harcınızı yağladığınız kek kalıbınızın içerisine dökün.

• 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika pişirin.

• Fırından çıkan kekinizi 5 dakika soğuttuktan sonra ters çevirin ve dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirin.

• Dilimleyerek servis edin.