Bosch Ev Aletleri
Malzemeler:
4 adet tavuk pirzola
2 çay kaşığı doğranmış taze biberiye
1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
Tuz, karabiber
1/2 limon suyu
Limon kabuğu rendesi
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gram bebek patatesi ikiye bölünmüş
3 havuç
10 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
1 1/2 su bardağı taze kızılcık
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Hazırlanışı;
• Tavuğu zeytinyağı, kekik, biberiye, limon suyu, limon kabuğu rendesi ile ovalayın.
• Tuz ve karabiberle tatlandırın.
• Kızgın tavada mühürleyin, kenara alın.
• Tavaya tereyağı, soğan, sarımsak, patates, havuç, tuz ve karabiber ekleyin.
• Yumuşayana kadar sık sık karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.
• Pişirdiğiniz tavukları üzerine alın.
• Balzamikle karıştırdığınız kızılcığı ekleyin.
• Tavuk suyunu dökün ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
• Fırına aktarın 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 adet ramazan pidesi
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı rende domates
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
200 gram kaşar peyniri
100 gram sucuk
1 adet yeşil biber
Fesleğen
Hazırlanışı;
• Rende domates ile salçayı karıştırın.
• Balzamik sirke, kekik, zeytinyağı ekleyin.
• Pidenin üzerine alıp sosu yayın.
• Üzerine kaşar peyniri ekleyin.
• Sucuk dilimlerini yerleştirin.
• Yeşil biber ekleyin.
• Zeytinyağı gezdirip 190 derece ısıttığınız fırında peynir eriyene kadar pişirin.
• Fesleğen ile süsleyip servis edin.
Malzemeler:
2 Yumurta
100 gram Dana Bacon
2 adet Tavuk Göğsü
Tuz
Karabiber
1 bardak Domates (küp küp dilimlenmiş)
Marul
1/2 Avokado
Blue CheeseTaze Soğan
Salata sosu:
1/2 Kırmızı Soğan
1 yemek kaşığı Sirke
Hardal
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı;
• Kırmızı soğanı ince ince doğrayın.
• Üzerine sirke ekleyin ve 5 dakika bekletin.
• Yumurtayı haşlayın.
• Bacon'ı tavada arkalı önlü pişirin.
• Tavuğu tuz ve karabiber ile harmanlayın.
• Ocağın altını kısın, aynı tavada tavuğu pişirin.
• 6-7 dakika sonra diğer yüzünü çevirin.
• Marulu dilimleyip bir kaseye alın.
• Sosun yarısını ekleyin.
• Bacon'ı dilimleyip üzerine alın.
• Haşlanmış yumurtayı dilimleyip kasenin bir yanına dizin.
• Domatesi az tuzlayın, kaseye ekleyin.
• Tavuğu dilimleyin, salatanın ortasına ekleyin.
• Kalan sosu tavuğun üzerinden gezdirin.
• Blue cheese ve taze soğan ile süsleyip servis edin.
Malzemeler:
500 gram Tavuk Kıyma
1 kahve fincanı Pirinç (yıkanmış)
2 kahve fincanı Su
1 Soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Sıvıyağ
1/4 demet Maydanoz
1 Yumurta
Un
Hazırlanışı;
• Pirinci tencereye alın, üzerine su ekleyip haşlayın.
• Tavuk göğsünü doğrayıcıdan geçirin.
• Soğanı kavurun.
• Kıymanın yarısını, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
• Çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, maydanoz, zeytinyağ, tuz ve karabiberi bir macun kıvamında yoğurun.
• Elinizle köfte şekli verin ve buzlukta 10 dakika dinlendirin.
• Önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak, kızgın yağda kızartın.
• Kağıt havluda 5-10 dakika bekletip servis edin.
Malzemeler:
1 bardak + 2 yemek kaşığı Tam buğday unu
1/2 bardak Susam
1/2 çay kaşığı Tuz
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı Su
Hazırlanışı;
• Un, susam ve tuzu karıştırın.
• Zeytinyağı ekleyin.
• Toparlanana kadar azar azar su ekleyin.
• Hamuru iki yağlı kağıdın arasında açın.
• Kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın.
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9 dakika pişirin.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet kırmızı soğan (ufak küp)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 kırmızı biber(ufak küp)
4 adet domates (ufak küp
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı paprika
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
170 gram tofu
1 patlıcan (ufak küp)
1/4 bardak bezelye
Maydanoz
1 dilim ekşi maya ekmek
Hazırlanışı;
• Soğanı kavurun.
• Kırmızı biber ekleyin.
• Sarımsak ekleyip kavurun.
• Baharatları ekleyip kavurun.
• Domates ekleyin altını kısın pişmeye bırakın.
• Patlıcanı kızartın.
• Ekmeği ızgara tavada pişirin.
• Bezelyeyi ekleyin.
• Tofuyu ezip domatese ekleyin.
• Az su ve tuz ekleyip karıştırın.
• Suyunu çekince şakşukayı bir tabağa alın.
• Üzerine patlıcanı ekleyin.
• Maydanoz ekleyin ve kızarmış ekmek ile servis edin.
Malzemeler:
2 bardak Nohut (suda bekletilmiş)
1/4 bardak Tahin (çifte kavrulmuş)
1 diş Sarımsak
1 Limon Suyu
3 yemek kaşığı Nohut Haşlama Suyu
2 adet Közlenmiş Biber
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Cayenne
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Maydanoz
Pul Biber
Hazırlanışı;
• Bir tavaya nohutu alın.
• Çok az karbonat ekleyip haşlayın.
• Sarımsak, limon suyunu doğrayıcıya alın.
• 1-2 dakika bekletin.
• Közlenmiş biber, kimyon, cayenne, tahin ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
• Nohutu, tuz ve karabiberi ekleyin.
• Tekrar doğrayıcıdan geçirin.
• Bir tabağa alın, pul biber ve maydanoz serpip servis edin.
Malzemeler:
1 fincan Filtre Kahve
2/3 bardak Sıvı Yağ
3/4 bardak Şeker
1 tatlı kaşığı Vanilya Özütü
1 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
1,5 bardak Un
1 paket Hamur Kabartma Tozu
Tuz
1 dolu yemek kaşığı Beyaz Krem Peynir
Çikolata
Hindistan Cevizi Tozu
Hazırlanışı;
• Kahveyi hazırlayın.
• Sıvı yağ, şeker ve vanilya özütünü, yumurta ve yumurta sarısını çırpın.
• Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
• Yumurtalı karışıma, kahveyle birlikte yavaşça ekleyin.
• Karışımı kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
• 30 dakika dinlendirin.
• Kek ve krem peyniri doğrayıcıdan geçirin.
• Küçük toplar haline getirip 20 dakika buzdolabında bekletin.
• Bir kasede çikolatayı eritip, kekleri kaplayın.
• Hindistan cevizi tozu serpip servis edin.
Malzemeler:
Çilekli Sos:
200 gram Çilek
3 yemek kaşığı Şeker
115 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
115 gram Şeker
2 Yumurta
115 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
Tuz
1 Limonun Suyu
1 Limon Rendesi
Vanilya Özütü
Krem şanti:
1/2 Krema
1 yemek kaşığı Pudra Şekeri
Hazırlanışı;
• Tereyağını çırpın.
• Şeker ekleyip çırpın.
• Yumurtaları ekleyip çırpın.
• Tuz ekleyin.
• Azar azar un ekleyin.
• Vanilya, limon kabuğu ve suyu ekleyip karıştırın.
• Kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin.
• Karışımı kalıba alıp 160 derecede 40 dakika pişirin.
• Soğuması için bekleyin.
• Keki iri küpler halinde dilimleyin.
• Çilekleri şekerle bekletin.
• Krema ve pudra şekerini çırpın.
• Krem şantiyi buzdolabında bekletin.
• Keki krem şanti ve çilekle servis edin.
Malzemeler:
7 yaprak Lazanya
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
200 gram Dana Sosis
1 adet Kırmızı Soğan
1 adet Havuç
1 dal Kereviz Sapı
200 ml. Domates Sos
1 adet Patlıcan
Pul Biber
Kekik
Tuz
Sıvı yağ
2 kepçe Makarna Haşlama Suyu
Maydanoz
Hazırlanışı;
• Lazanya yapraklarını haşlayın.
• Sosisleri rondodan geçirin.
• Zeytinyağı eklediğiniz tavada sosis kıymasını soteleyip kenara alın.
• Aynı tavada sırasıyla soğan, havuç ve kereviz sapını soteleyin.
• Sebzelere sosisi ekleyin.
• Başka bir tavada yağı kızdırın.
• Patlıcanı tuzlu suda beklettin.
• Patlıcanı süzün ve kızartın.
• Sebzeli karışıma pul biber, kekik ve domates ekleyin.
• Biraz makarna haşlama suyundan ekleyin ve karıştırın.
• Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın.
• Lazanyayı sebzelere ekleyin, karıştırın.
• Bir tabağa makarnayı alın, patlıcanı ekleyin.
• Maydanoz serpip servise hazırlayın.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
Kimyon ve kişniş tohumu
Köri
Pul Biber
4 diş Sarımsak
1 bardak domates püresi
1 bardak kırmızı mercimek (1 saat suda bekletildi)
Su
Tuz ve karabiber
Taze Kişniş
Limon Suyu
1 tatlı kaşığı Süzme Yoğurt
Hazırlanışı;
• Soğanı kavurun.
• Başka bir tavada kimyon ve kişniş tohumlarını kavurun.
• Baharatları havanda dövün.
• Soğana sarımsak ekleyip kavurun.
• Köri, pul biber ve 1 silme yemek kaşığı hazırladığınız baharattan ilave edin.
• Domates püresi ve mercimeği ilave edin.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Çorbayı blenderdan geçirin.
• Bir kupaya alın.
• Taze kişniş, süzme yoğurt ve limon suyu ile servis edin.
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı Keten Tohumu
1 bardak Ceviz
2 yemek kaşığı Yulaf
1 çay kaşığı Tarçın
2 bardak Hurma
Susam
Hazırlanışı;
• Keten tohumu, tarçın, ceviz ve yulafı VitaPower'dan geçirin.
• Hurma (suda bekletilmiş) ve biraz su ekleyip yine geçirin.
• Harçtan dondurma kaşığı ile toplar alın.
• Her topu susam ile kaplayın.
• Bir tabağa alıp servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
400 gram cherry domates
8-10 sarımsak
5 adet arpacık soğan
1 çubuk tarçın
Taze kekik
Kişniş
Zeytinyağı
Tuz
Pilav:
1 bardak basmati pirinç
1 buçuk bardak sıcak su
Hazırlanışı;
• Fırın tepsisine pirinç hariç tüm malzemeleri alın.
• 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
• Kişniş sapları ve tarçını çıkarın.
• Çatalla domatesleri ezin.
• Pirinci ekleyin, karıştırın.
• Su ekleyin. Üstünü folyo ile kapatın.
• Tekrar fırına verin ve 20 dakika daha pişirin.
• Fırından aldıktan sonra dinlendirin.
• Bir tabağa alın, kişniş ile süsleyip servis edin.
Malzemeler:
Şerbet için:
90 ml su
100 gram şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı Limon Suyu
Baklava için:
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
16 adet Baklavalık Yufka
140 gram toz ceviz
130 gram hellim (suda bekletişmiş, rendelenmiş)
Hazırlanışı;
• Sos tavasına su, şeker, limon suyu ve gül suyunu alın.
• 15 dakika pişirip şerbeti hazırlayın.
• Başka bir tavada tereyağını eritin.
• Tepsiyi yağlayın.
• Araları yağlayarak 8 yaprak yufkayı yerleştirin.
• Üzerine rende hellim ve toz ceviz serpin.
• Kalan yufkaları yağlayarak yerleştirin.
• Yufkanın kenarlarını içe doğru sokarak yerleştirin.
• Kare kare dilimleyin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
• Şerbeti üzerine gezdirin, 5-6 dakika çektikten sonra servis edin.
Malzemeler:
4-5 Küçük Lavaş
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Zahter
Tuz, Karabiber
175 gram Nohut (geceden suda bekletilmiş)
1 çay kaşığı Karbonat
1 diş Sarımsak
Yarım Limon Suyu
3 yemek kaşığı Tahin
1/2 çay kaşığı Kimyon
1/2 bardak Maydanoz
1/2 bardak Taze Soğan
Hazırlanışı;
• Lavaşı ufak parçalara bölün.
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
• Üzerine zeytinyağı gezdirin.
• Zahter, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
• 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
• Nohutu, 1 çay kaşığı karbonat ile haşlayın.
• Süzün ve nohutun 1 bardak kadarını ayırın.
• Sarımsak, limon suyu, tahin, tuz, kimyon, zeytinyağ ve 1 bardak nohutu blenderdan geçirin.
• Blendera maydanoz, taze soğan ve biraz su ekleyin, tekrar blenderdan geçirin.
• Bir tavaya zeytinyağı alın.
• Ayırdığınız nohutu, pul biber ile kavurun.
• Tabağın altına lavaşı, üstüne otlu humusu ve en üste çıtır nohutu alın.
• Maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber
Safran
2 bardak domates rendesi
1/2 bardak yeşil mercimek
1/2 bardak kırmızı mercimek
1/2 bardak suda bekletilmiş nohut
1/2 bardak tel şehriye
4-5 bardak su
Taze kişniş
Limon
Hazırlanışı;
• Soğanı kavurun.
• Sarımsak ve baharatları kavurun.
• Domates rendesini ekleyin, karıştırın.
• Tuz, mercimekler ve nohutu ekleyin.
• 4 bardak su ekleyin. Tel şehriye ekleyip pişirin
• Blenderdan hafif taneli kalacak şekilde geçirin.
• Bir tabağa alın ve üzerine limon sıkın.
• Kişniş ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
2 kase Lahana
1 kase Mor Lahana
4 ufak Salatalık
Taze Soğan
Salata Sosu:
1 bardak Fesleğen
1 bardak Ispanak
1 diş Sarımsak
2 Arpacık Soğan
1 Limon Suyu
1/4 bardak Toz Ceviz
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı;
• Büyük bir kaseye rendelenmiş lahanayı alın.
• İnce dilimlenmiş salatalık, taze soğan ekleyin.
• Salata sosu malzemelerini blenderdan geçirin.
• Kaseye sosu aktarın ve karıştırın.
Malzemeler:
2 levrek fileto
Limon dilimi
Siyah zeytin
Kapari
Cherry domates
Maydanoz
Zeytinyağı
Pişirme için:
2 adet yağlı kağıt
1 yumurta
Hazırlanışı;
• Levreği yağlı kağıda alın.
• Üzerine limon dilimi ekleyin.
• Siyah zeytin, kapari ve cherry domates ekleyin.
• İnce kıyılmış maydanoz serpin.
• Fırın tepsisinin kenarına yumurta sürün.
• Üstünü yağlı kağıtla kapatın.
• Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirin.
• Tabağa alın, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
Malzemeler:
1 bardak Pirinç
2 bardak Su
150 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
1 bardak Şeker
3 Yumurta
250 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Vanilya Badem Aroması
1/2 bardak horchata
1 bardak Süt
1/2 bardak Pasta Süsü
1 bardak Krem Şanti
Hazırlanışı;
• Pirinci bir gece suda bekletin.
• Vanilya özütü ekleyip, blenderdan geçirin.
• Tereyağını çırpın.
• Şekeri ekleyip çırpın.
• Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.
• Un, kabartma tozu, çok az tuz, badem aroması, horchata ekleyip spatulayla karıştırın.
• 1/3 bardak pasta süsünü ekleyip karıştırın.
• Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına dökün.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin.
• Kek pişerken 1 bardak süte, krem şanti ekleyip hazırlayın.
• Pasta süsüyle karıştırıp, kek pişene kadar buzdolabında bekletin.
• Kek ılınınca, krem şanti sürüp, kalan pasta süsünden serpiştirin.
Malzemeler:
230 gram Bal Kabağı Püresi
1 Yumurta
3 yemek kaşığı Tahin
2 yemek kaşığı Bal / Agave
Tarçın
Zencefil
Muskat rendesi
2 bardak Yulaf
1 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
1 bardak Bitter Çikolata
1/2 bardak Ceviz
Hazırlanışı;
• Bal kabağı ve yumurtayı çırpın.
• Tahin, bal ekleyin çırpın.
• Baharatlar, yulaf ve hamur kabartma tozunu ekleyin.
• Çikolata ve ceviz ekleyin.
• 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Malzemeler:
1 bardak ananas
2 ufak havuç
1 adet muz (donmuş)
1 çay kaşığı Zerdeçal
Taze Zencefil
Limon
Karabiber
1 ölçek Kolajen
Hazırlanışı;
• Bütün malzemeleri, blender'dan geçirin.
Malzemeler:
1 diş Sarımsak
200 gram Haşlanmış Fasulye
1/4 bardak Tahin
1 Limonun Suyu
1 çay kaşığı Kişniş Tohumu
1 çay kaşığı Kimyon Tohumu
Tuz
Hazırlanışı;
• Baharatları kavurun, blendera alın. Kalan malzemeleri ekleyin.
• Bir yandan zeytinyağını ekleyerek blender'dan geçirin.
• Kızarmış Lavaş ile servis edin.
Malzemeler:
(20 cm x 20 cm)
1 ¼ bardak/160 gram Un
3/4 bardak /150 gram Şeker
1/3 bardak Kakao
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1/3 bardak Zeytinyağı
1 bardak Su
Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Elma Sirkesi
4 yemek kaşığı Çikolata
Donmuş Vişne
Hazırlanışı;
• Un, şeker, kakao, karbonat ve tuzu eleyerek kare bir fırın tepsisine alın.
• Karıştırın.
• 1 bardak su, zeytinyağı, vanilya ve elma sirkesi ekleyin.
• Çatalla karıştırın.
• Kenarları sıyırın, üzerine damla çikolata ve vişne ekleyin.
• Kenarları temizleyin.
• Fırında pişirin.
Malzemeler:
450 gram bal kabağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz karabiber
Adaçayı veya biberiye
2 adet pırasa
1 ufak Havuç
1 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bal veya şeker
2 bardak su
Taze kekik
Maydanoz
1 defne yaprağı
2 yemek kaşığı krema
Muskat rendesi
1 yemek kaşığı sade yağ (ghee)
Hazırlanışı;
• Bal kabağını ayçiçek yağı ile yağlayın, tuz ve karabiber serpin.
• Adaçayı da ekleyerek fırında 40 dakika pişirin.
• Tencerede, pırasa, soğan, havucu kavurun.
• Sarımsak ekleyip kavurun.
• Tuz, karabiber ekleyin, bal ekleyin kavurun.
• Su, taze kekik, maydanoz ve defne yaprağı ekleyip 10 dakika pişirin.
• Bal kabağını ekleyin, biraz muskat rendeleyin ve 20 dakika daha pişirin.
• Maydanoz, defne yaprağı ve kekiği tencereden alın.
• Blenderdan geçirin.
• Kremayı çırpın.
• Çorbayı kaseye alın, krema ekleyin, pul biber serpin ve maydanozla servis edin.
Malzemeler:
400 gram Somon
300 gram Brokoli
1/2 demet taze soğan
Zeytinyağı
Tuz
Susam
Limon
Sos için:
1 tatlı kaşığı Bal
1 yemek kaşığı Soya Sos
1 çay kaşığı Sirke
1 tatlı kaşığı Zencefil
1 tatlı kaşığı Sarımsak
1 yemek kaşığı Susam Yağı
Hazırlanışı;
• Sos malzemelerini karıştırın.
• Brokoli ve taze soğanı fırın tepsisine alın.
• 180 derece buharlı fırında 10 dakika pişirin.
• Fırından alın, üzerine somonu ekleyin, sosu gezdirin.
• 180 derece buharlı fırında 15 dakika pişirin.
• Limon dilimleriyle servis edin.
Malzemeler:
4 bardak suyu
2 adet tavuk göğsü
1 soğan
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak
Defne yaprağı
2 yemek kaşığı kekik
Kişniş sapları
2 lime kabuğu rendeleyin.
Tuz
Karabiber
Kekik
Pul biber
1 bardak domates rende
3 misket limonu suyu sıkılmış
1 lime
1/2 bardak kişniş
Hazırlanışı;
• Tavuk, soğan, defne yaprağı, kişniş saplarını bir tencereye alıp tavuk pişene kadar haşlayın.
• Tavuğu kenara alın, didikleyin, tekrar tencereye koyun.
• Başka bir tavada kırmızı soğan, sarımsak ve acı biberi kavurun.
• Domates ve kekik ekleyin ve 10 dakika kadar kavurun.
• Tavuk çorbasına ekleyin, tuz ekleyin.
• Lime suyu ve yarım lime atın.
• 10 dakika daha pişirin.
• Tortilla yapraklarını şerit doğrayın ve kızgın yağda kızartın.
• Kişnişle servis edin.
Malzemeler:
600 gram Somon
Tuz Karabiber
2 Limon
1 yemek kaşığı Limon Suyu
1 Portakal
6 dal Kekik
1/4 bardak Maydanoz
1/4 bardak Kişniş
1/4 bardak Dereotu
Tuz
1 bardak yağ
Hazırlanışı;
• Fırını 150 derecede ısıtın.
• Somonu tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
• Limon, portakal dilimleri, kekik ve somonu tepsiye alın.
• Üzerine zeytinyağını gezdirin.
• 30 dakika pişirin.
• Taze otlar, limon suyu ve tuzu karıştırın.
• Somonla servis edin.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Soğan
1 Havuç
Tuz
3 diş Sarımsak
4 adet Kırmızı Biber
1 yemek kaşığı Domates Salçası
1 tatlı kaşığı Paprika
2 Patates Defne yaprağı
Karabiber
Maydanoz
Limon
Hazırlanışı;
• Soğanı ve havucu kavurun.
• Sarımsak ve salça ekleyip kavurun.
• Biber, paprika, tuz ve karabiber ekleyip kavurun.
• Patates, su, defne yaprağı ekleyin.
• Altını kısın ve kısık ateşte pişirin.
• Blender’dan geçirin.
• Zeytinyağı ve limonla servis edin.
Malzemeler:
Ceviz Şekeri için:
1/2 bardak Şeker
1/2 bardak Su
1 bardak Ceviz
Tuz
Budino için:
1 bardak Krema
1 bardak Süt
5 adet Yumurta Sarısı
1/4 bardak Şeker
1,5 bardak Gofret
Hazırlanışı;
• Şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp cevizleri ekleyin ve 20 dakika kadar pişirin.
• Cevizleri şerbetin içerisinden alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerine tuz serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
• Krema ve sütü bir tencerede kaynama noktasına getirip kenara alın.
• Yumurta sarısı ve şekeri çırpın.
• Krema karışımını yavaş yavaş yumurta sarılarına ekleyip temperleyin.
• Tekrar ocağa alıp kalınlaşıp puding kıvamına gelene kadar pişirin.
• Gofretleri blenderden geçirin.
• Pudinge ekleyin.
Malzemeler:
250 gram kuru fasülye
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı domates rendesi
Pulbiber, karabiber, kimyon
250 gram Sucuk
Tereyağı
1 chili biber
Hazırlanışı;
• Bir gece suda beklettiğiniz kuru fasulyeyi haşlayın.
• Soğanı kavurun.
• Salçaları ilave edip kavurun.
• Domates rendesi ilave edip kavurun.
• Baharatları ekleyin.
• Haşlanan fasulyeyi ilave edin.
• Sucuk dilimlerini ilave edin.
• Su ilave edip, chili biber ilave edin.
• Önceden ısıtılmış fırında döküm tencerede 1 saat pişirin.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Tereyağı
2 bardak Mantar
Tuz Karabiber
Pul Biber
Yumurta
2 dilim Ekmek
5 adet Yumurta Beyazı
1y emek kaşığı Labne
1 dal Biberiye
1 Limonun kabuğunun rendesi
Tuz
Hazırlanışı;
• Mantarı tereyağında kavurun.
• Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin.
• Ekmekleri tavada kızartın.
• Yumurtaları çırpın, tereyağında pişirin.
• Labne, biberiye, limon kabuğu ve tuzu karıştırın.
• Ekmeklere labne sürün.
• Yumurta ve mantarla servis edin.
Malzemeler:
110 gram Tereyağı (1/2 bardak)
200 gram Yulaf Unu
150 gram Esmer Şeker
3 yumurta
1 çay kaşığı Vanilya
1 paket Hamur Kabartma Tozu
Tuz
2 yemek kaşığı Kahve
1 bardak süt
1 bardak Damla Çikolata
1 paket Labne
2 yemek kaşığı Bal
1 yemek kaşığı Kahve
Hazırlanışı;
• Tereyağı ve Şekeri çırpın.
• Yumurta ve vanilya ekleyin.
• Kuru malzemeleri karıştırın.
• Yarısını, kek karışımına ekleyin.
• Sütün yarısını ekleyin.
• Kuru malzemelerin tamamı ve sütü de ekleyin ve çırpın.
• Damla çikolata ekleyin.
• Kalıba alıp pişirin.
• Sos malzemelerini çırpıp kekle servis edin.
Malzemeler:
100 gram Hurma
100 gram File Antep Fıstığı + 2 yemek kaşığı üzeri için
1,5 yemek kaşığı Su (hurmaları beklettiğiniz)
3-4 adet dikdörtgen Milföy Hamuru
3 yemek kaşığı Su
2 tatlı kaşığı Pekmez
Hazırlanışı;
• Hurmaları 20 dakika kadar ılık suda bekletin.
• Suda beklettiğiniz hurmaları, antep fıstığını ve suyu rondoya ekleyin.
• Bütün malzemeler karışana kadar rondodan geçirin, kaseye alın.
• Milföyleri 15 dakika önceden çıkartıp yumuşayınca uzunlamasına ikiye bölün.
• İçerisine hazırladığınız karışımı sürüp rulo şeklinde sarın.
• Su ve pekmezi kaynama noktasına getirip kenara alın.
• Ruloları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
• Fırından aldıktan sonra fırça yardımıyla pekmezli şerbetten sürün.
• Üzerlerine antep fıstığı ekleyip servis edin.
Malzemeler:
1 bardak Tereyağı
1/2 bardak Esmer Şeker
1 yemek kaşığı Toz Şeker
2 adet Yumurta
1-2 fıs Vanilya Özütü
2 bardak Un
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1 bardak Çikolata
5 adet Petit Beurre
8-10 adet Marshmellow
2 adet Çikolata
Hazırlanışı;
• Fırını 180 derece ısıtın.
• Tereyağı ve şekerleri çırpın.
• Yumurtaları ekleyin.
• Vanilya ekleyin çırpın.
• Un, karbonat ve tuz ekleyin. Karıştırın.
• Çikolatayı ekleyip karıştırın.
• Hamurun 1/3 ünü tavaya alın.
• Petit Beurreleri elinizle kırarak üstüne alın. Çikolatayı da kırarak ekleyin.
• Kalan hamuru üzerine kapatın.
• 25 dakika pişirin.
• 5 dakika dinlendirin.
• Dondurmayla servis edin.
Malzemeler:
1 bardak Yulaf
1 bardak Un
1/2 bardak Esmer Şeker
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1/2 bardak Hindistan Cevizi Yağı (eritilmiş)
1 Yumurta Vanilya
1 bardak Çikolata
Karamel:
1/2 bardak Tereyağı
3/4 bardak Esmer Şeker
2 yemek kaşığı Akçaağaç Şurubu
Hazırlanışı;
• Un, esmer şeker, hamur kabartma tozu ve karbonatı karıştırın.
• Fırını 180 derecede ısıtın.
• Yulaf, un, şeker, karbonat, tuz, hindistan cevizi yağı, yumurta ve vanilyayı çırpın.
• Çikolata ekleyin.
• Hamurun yarısını fırın kabına bastırarak alın.
• 10 dakika pişirin.
• 1 tavada tereyağı, esmer şeker ve akçaağaç şurubu kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirin.
• Biraz Tuz ekleyin.
• Fırındaki hamurun alın, üzerine karamel dökün kalan hamuru elinizle ufalayarak üzerine ekleyin.
• 12-20 dakika daha pişirin.
• Tamamen soğuyunca servis edin.
Malzemeler:
Taban için:
130 gram Un
1 çay kaşığı Tuz
60 gram soğuk Tereyağı
1 adet çırpılmış Yumurta
İçi için:
2 adet Soğan
150 gram Ispanak
3 Yumurta
200 ml. Krema
1 çay kaşığı Şeker
1 çay kaşığı Tuz
100 gram Gouda Peyniri
Hazırlanışı;
• Un, tuz ve tereyağını parmak uçlarınızla parçalayarak kum kıvamına getirin, çırpılmış yumurtayı ekleyip yoğurun.
• Tatlı tabağı boyutuna getirip streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
• Kalıbınızın boyutuna göre açın ve yerleştirin, çatal yardımıyla delikler açın.
• Üzerine folyo yerleştirip ağırlık koyun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
• Sosun sızıntı yapmaması için çatalla açtığınız delikleri un yardımıyla kapatın.
• Soğanları karamelize edin, ıspanakları soteleyin.
• Yumurta, şeker, tuz ve kremayı çırpın.
• Tartın içerisine karamelize soğan, ıspanak, rendelenmiş peynir ve sosu ekleyin.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 bardak haşlanmış Tavuk
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı sriracha
2 yemek kaşığı frenk soğanı
1 yemek kaşığı maydanoz
1 çay kaşığı dereotu
Büyük tortilla
1 bardak rende marul
Jalapeno turşu
4 dal taze soğan
1/2 bardak rende çedar
1/2 bardak mozzarellla
Ranch sos:
1 bardak süzme yoğurt
1/2 bardak kişniş
1 çay kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Misket limonu
Hazırlanışı;
• İlk 6 malzemeyi karıştırın.
• Ranch sosu hazırlayın.
• Tortillayı yarıdan aşağıya dikey şekilde kesin.
• Sol alt köşeye tavuğu koyun.
• Sol üst köşeye marul, turşu ve taze soğan koyun.
• Sağ üst köşeye ranch sos koyun.
• Sağ alt köşeye peynir koyun.
• Saat yönünde katlayın.
• Tavada ısıtın.
Malzemeler:
1 + 1/4 bardak un
1/2 bardak esmer şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
1/2 bardak buttermilk
1/4 bardak zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı matcha tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 yumurta
1/2 bardak sıcak su
Hindistan cevizi rendesi
Krem peynir
Oda sıcaklığında tereyağı
1/3 bardak bal
3 yemek pudra şekeri
Hazırlanışı;
• Un, esmer şeker, hamur kabartma tozu ve karbonatı karıştırın.
• Süt ve yağı çırpın ve kuru malzemelere eleyin.
• Matcha, vanilya ve yumurta ekleyip çırpın.
• Yavaş yavaş sıcak su ekleyin ve çırpın.
• Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
• Krem peyniri ve tereyağı çırpın. Bal ve şeker ekleyip tekrar çırpın.
• Keki krema ile servis edin.
Malzemeler:
1 adet kırmızı soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zencefil
2 adet havuç
Tuz
3 bardak su
1 bardak Hindistan cevizi sütü
1 bardak kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı köri
Pulbiber
Taze kişniş
Limon suyu
Hazırlanışı;
• Soğanı kavurun.
• Zencefil, sarımsak ve biber kavurun.
• Havucu ekleyin kavurun.
• Mercimeği ekleyin.
• Su ve hindistancevizi sütü ekleyin, köri ekleyin, kaynayınca altını kısın ve pişirin.
• Tuz, karabiber ekleyip blenderdan geçirin.
• Taze kişniş ve limon suyu ile servis edin.
Malzemeler:
5 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
4 bardak et suyu
1 çay kaşığı Worcestershire sos
1 defne yaprağı
3 dal taze kekik
Tuz, karabiber
Baget ekmeği
2 bardak Gruyere peyniri
Hazırlanışı;
• Soğanı tereyağında karamelize edin.
• Karamelize olunca sarımsağı ekleyin kavurun.
• Unu ekleyip kavurun.
• Et suyu, defne yaprağı, taze kekik ve worcestershire sosu ekleyin. Kaynayınca kapatıp 10 dakika pişirin.
• Ekmekleri fırında kızartın.
• Fırına girebilen kaselere, çorba, ekmek ve bol peynir rendeleyin.
• Fırının en üst gözünde 5 dakika daha pişirin.
Malzemeler:
Humus
1 konserve nohut (400 gram)
1/2 çay kaşığı karbonat
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
Tuz
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı soğuk su
1/2 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Guacamole
3 adet avokado
Taze kişniş
Misket limonu suyu
1/2 kırmızı soğan
Paprika
5-6 adet çeri domates
Ufak boy lavaş
Hazırlanışı;
• Nohutu karbonatla birlikte 15 dakika haşlayın.
• Süzün, soğuk sudan geçirin.
• Doğrayıcıya sarımsak limon suyu ve tuz ekleyin, geçirin.
• Tahin ve su ekleyip geçirin.
• Kimyon ve nohut ekleyip 4 dakika geçirin. Tabağa alın.
• Avokadoları ezin, taze kişniş, misket limonu suyu, kırmızı soğan, paprika, tuz ekleyip karıştırın. Humusun üzerine alın.
• Lavaşları kızartın birlikte servis edin.
Malzemeler:
1 bardak (125 gram) Un
1 çay kaşığı Tarçın
1/2 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1 + 1/2 bardak (150 grams) Yulaf
1/2 bardak Tereyağı (oda sıcaklığında)
1/4 bardak (50 gram) Esmer Şeker
1/4 bardak (50 gram) Toz Şeker
1 yumurta
Vanilya
200 gram Bitter Çikolata
Hazırlanışı;
• Tereyağı ve şekeri çırpın.
• Yumurta ve vanilya ekleyip çırpın.
• Un, tarçın ve karbonatı ekleyin.
• Yulafı ekleyip çırpın. Çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
• Yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye ceviz büyüklüğünde alın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 13 dakika pişirim.
• 5 dakika dinlendirin.
Malzemeler:
110 gram bitter çikolata
110 gram sütlü çikolata
100 gram tereyağı
3 yumurta
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya özütü
1/2 bardak un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı kahve
Tuz
Vanilyalı dondurma
Taze nane
Hazırlanışı;
• Kalıpları sprey yağ ile yağlayıp kenara alın.
• Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
• Yumurta, yumurta sarısı ve vanilya özütü ekleyip çırpın.
• Pudra şekeri, un ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
• Karışımı kalıplara döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 11-13 dakika pişirin.
• 2 dakika kalıpta bekletip tabağa ters çevirin.
• Dondurmayla süsleyip servis edin.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 yemek kaşığı Salça
1 çay kaşığı Pul Biber
1/2 su bardağı Domates Suyu
300 gram Dana Bonfile (2 saat buzlukta beklemiş, hafif donuk)
Yoğurt
2 adet Lavaş
Tuz, Karabiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı;
• Tereyağını sos tavasında eritin, salçayı ekleyin ve kavurun. İçine pul biber ve domates suyunu ekleyin, kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika pişmeye bırakın.
• Hafif donuk bonfilenizi keskin bir bıçak yardımıyla incecik dilimleyin. Üzerine, tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyin, kızgın tavada pişirin.
• Lavaşı ısıtın, döneri sarın ve dilimleyin.
• Yoğurt ve sosla servis edin. Afiyet olsun!
Malzemeler:
1 adet kabak (rendelenip suyu sıkılmış)
1/2 bardak bal
2 adet yumurta
1/3 bardak süt
2 bardak tam buğday unu
1 çay kaşığı Karbonat
Tarçın
1/3 bardak hindistan cevizi yağı
1/2 bardak fındık
1/2 bardak çikolata
Hazırlanışı;
• Kabak, bal, yumurta, hindistan cevizi yağı ve sütü çırpın.
• Un, karbonat ve tarçın ekleyip ekleyip çırpın.
• Çikolata ve fındık ekleyin, kek kalıbına alın.
• Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Malzemeler:
1. Tarif
4 yemek kaşığı Yulaf
1 bardak Su
Tuz
1 adet haşlanmış Yumurta
2 yemek kaşığı Parmesan
4 adet Çeri Domates
1/4 Avokado
Karabiber
1 çay kaşığı Paprika
1 tatlı kaşığı Sriracha
2. Tarif
Malzemeler:
1,5 bardak Su
1/2 bardak Hindistan Cevizi Sütü
4 yemek kaşığı Yulaf
1/2 bardak rendelenmiş Havuç
1/3 bardak çekirdeksiz Üzüm
1 çay kaşığı Tarçın
1 çay kaşığı Zencefil
Muskat
Tuz
1/4 bardak Hindistan Cevizi
Portakal Kabuğu Rendesi
Vanilya Özütü
1 tatlı kaşığı Agave
1/4 bardak Ceviz
3. Tarif
Malzemeler:
4 yemek kaşığı Yulaf
1 bardak Su
1 bardak Şeftali (doğranmış)
1/2 bardak Yaban Mersini
Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Tarçın
1/2 yemek kaşığı öğütülmüş Keten Tohumu
1 yemek kaşığı Badem Ezmesi
1. Tarifin Hazırlanışı;
• Yulaf, su ve tuzu sos tenceresinde kıvam alana kadar 5-6 dakika pişirin.
• Bir kaseye alın, yumurta, parmesan, çeri domates, avokado, baharatlar ve sriracha ile süsleyip servis edin.
2. Tarifin Hazırlanışı;
• Su ve sütü kaynatın.
• Yulaf, havuç, üzüm, tarçın, zencefil, muskat ve tuz ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
• Ocaktan alıp hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve agave ekleyin.
• Cevizleri kavurup üzerine ekleyin ve servis edin.
3. Tarifin Hazırlanışı;
• Yulaf, su, şeftali ve yaban mersinlerinin yarısını, vanilya özütünü ve tarçını sos tenceresinde kıvam alana kadar pişirin.
• Kaseye alın, keten tohumu, kalan meyveler ve badem ezmesiyle süsleyip servis edin.
Malzemeler:
800 gram Kayısı
250 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
150 gram Pudra Şekeri
4 Yumurta
420 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı kayısıyı beklettiğimiz Su
1/2 bardak Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı;
• Kayısıları kaynar suda 10 dakika bekletin, çekirdeğini çıkartıp her birini 8 parçaya bölün.
• Tereyağı ve pudra şekerini çırpın.
• Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
• Un ve kabartma tozunu ekleyerek ekleyin.
• Kayısıları beklettiğimiz suyu ekleyip karıştırın.
• Kayısıları ekleyip karıştırın.
• Antep fıstığı ekleyip karıştırın.
• Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp harcı içerisine dökün.
• Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirin.
Malzemeler:
Muhallebi için:
1 bardak Süt
1 yemek kaşığı Nişasta
2 yemek kaşığı Şeker
1 çay kaşığı dövülmüş Damla Sakızı
Kurabiye hamuru için:
2 yemek kaşığı Tereyağı
1/3 bardak Pudra Şekeri
1 Yumurta
2 yemek kaşığı Mısır Nişastası
1,5 bardak Un
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 çay kaşığı dövülmüş Damla Sakızı
Hazırlanışı;
• Muhallebi malzemelerini sos tavasına alıp çırpın.
• Ocağa alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
• Kenara alıp üzerine yapışık streç atın ve soğumasını bekleyin.
• Hamur için; tereyağı, yumurta ve pudra şekerini çırpın.
• Nişasta, unun yarısını, kabartma tozunu ve damla sakızını ekleyip yoğurun.
• Unun kalanını yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya devam edin.
• Hamurdan büyükçe parçalar kopartıp elinizle inceltin.
• İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup kapatın.
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
• Fırını kapatıp içerisinde 3 dakika daha bekletin.
• Üzerlerine pudra şekeri gezdirip servis edin.
1. Malzemeler:
1/2 bardak Ananas Suyu
1/2 bardak donmuş Ananas
1/2 bardak donmuş Mango
1 Muz
1 çay kaşığı taze Zencefil
2. Malzemeler:
1/4 bardak Portakal Suyu
1/2 bardak Süzme Yoğurt
Vanilya Özütü
1 Portakal (donmuş)
1/2 Şeftali
1 adet rendelenmiş Havuç
3. Malzemeler:
1/4 bardak Badem Sütü
1/2 bardak donmuş Frambuaz
1/2 bardak donmuş Çilek
1/2 bardak donmuş Karpuz
4. Malzemeler:
1 adet donmuş Muz
1/2 bardak Süzme Yoğurt
Vanilya Özütü
1/2 bardak donmuş Yaban Mersini
1 bardak Vişne
5. Malzemeler:
1 adet Salatalık
1/2 bardak Süzme Yoğurt
Vanilya Özütü
1/2 adet Avokado
2 Kivi
2 yemek kaşığı Bebek Ispanak
Hazırlanışı;
• Tüm malzemeleri vakumlu blenderdan geçirin.
• Bardaklara alarak servis edin.
Malzemeler:
300 gram Bebek Patates (ortadan 2'ye kesilmiş) (10 dakika haşlanmış)
1 adet rendelenmiş Kabak
4 Yumurta + 2 Yumurta Beyazı
1 yemek kaşığı Süt
1 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Hardal
3 yemek kaşığı Dereotu, Nane ve Maydanoz (doğranmış)
3 yemek kaşığı Krem Peynir
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Pul Biber
140 gram Bezelye
100 gram Beyaz Peynir
50 gram Kuru Domates
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı;
• Sırasıyla kabakları ve ince ince dilimlenmiş patatesleri soteleyin, kenara alın.
• Yumurta, yumurta beyazı, süt, sarımsak, hardal ve taze otları çırpın, baharatları ekleyin. Krem peyniri ekleyip çırpın.
• Sotelediğiniz sebzeleri, kuru domatesi ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Karışımı tavaya dökün.
• Üzerine beyaz peyniri ufalayın.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
Malzemeler:
4 adet dikdörtgen Milföy
50 gram Pudra Şekeri
300 gram Mascarpone Peyniri
1 paket Krema
Vanilya Özütü
Yaban Mersini
Çilek
Böğürtlen
Şeftali
Nane Yaprakları
Hazırlanışı;
• Milföylerin üzerine çok az pudra şekeri serpip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, üzerine tekrardan yağlı kağıt koyup diğer tepsiyi üzerine oturtun.
• 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
• Mascarpone, krema ve vanilya özütünü kıvam alana kadar çırpın.
• Milföylerin arasına ve üzerine kremayı sürüp meyvelerle süsleyin.
Malzemeler:
150 gram oda sıcaklığında Tereyağı
1 bardak Şeker
2 Limonun Kabuğunun Rendesi ve Suyu
Vanilya Özütü
3 Yumurta (çırpılmış)
90 gr. Un
Tuz
110 gram Badem Unu
200 gram Yaban Mersini
70 gram Pudra Şekeri
Hazırlanışı;
• Tereyağı, şeker, limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı limon suyu vanilyayı mixerde çırpın.
• Yumurtaları ekleyin.
• Un, tuz ve badem ununu yavaş yavaş ekleyip çırpın.
• Yaban mersininin 3te 1ini ekleyip karıştırın.
• Karışımı fırın kabına döküp üzerine kalan yaban mersinini ekleyin.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
• 1 yemek kaşığı limon suyu ve pudra şekerini çırpıp kekin üzerine sürün.
Malzemeler:
1 bardak Hindistan Cevizi Sütü
2 adet Şeftali
1 Elma
2 yemek kaşığı Fesleğen
1 tatlı kaşığı Zerdeçal
Kakule
Hazırlanışı;
• Hindistan cevizi sütü, şeftali, elma ve fesleğeni vakumlu blenderdan geçirin.
• Bardaklara alın.
• Üzerinden kakule gezdirip servis edin.
Malzemeler:
12 adet Lazanya Yaprağı
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 adet Patlıcan (küp küp doğranmış)
300 gram Mantar
2 bardak Konserve Doğranmış Domates
1 diş Sarımsak
1 çay kaşığı Şeker
1 çay kaşığı Kekik
1 litre Süt
2 yemek kaşığı Tereyağı
5 yemek kaşığı Un
1 bardak Mozzeralla Peyniri
¼ bardak Parmesan Peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı;
• Bir tavaya zeytinyağını ve patlıcanları ekleyip soteleyin.
• Domates konservesini ve mantarları ekleyin.
• Mantarlar yumuşayıp domatesler de hafif suyunu çekince sarımsağı, baharatları ve şekeri ekleyin.
• Ayrı bir sos tavasında beşamel sos için tereyağını ısıtın. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
• Yavaş yavaş sütü ekleyin ve kaynayıp kıvam alınca tuz, karabiber ekleyip altını kapatın.
• Fırın tepsisini yağlayın ve biraz beşamel sos dökün. Üzerine lazanya yapraklarından koyun.
• Lazanya yapraklarının üzerine sırasıyla beşamel sos, iç harç ve mozarrella peyniri ekleyin.
• Lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi yapın.
• En son katın üzerine yine beşamel sos ve harçtan ekleyin.
• En üste mozzarella ve parmesan karışımı ekleyin.
• Önceden ısıtılmış 200 derece fanlı fırında 20 dakika pişirin.
• Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis edin.
Malzemeler:
100 gram Siyah Pirinç
1 Patlıcan
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Çörekotu
Pul Biber
1 yemek kaşığı Şeker
1/4 küçük boy Karpuz
1 çay kaşığı Taze Zencefil
1/2 Lime Suyu
1 çay kaşığı Susam Yağı
50 gram Beyaz Peynir
Hazırlanışı;
• Pirinci bol soğuk suda yıkayıp haşlayın, soğutun.
• Patlıcanları ve karpuzları sırasıyla zeytinyağı eklediğiniz ızgara tavasında önlü arkalı ızgara edin.
• Şekeri yakmadan eritip karamelize edin, içerisine çörekotu, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt üzerine incecik dökün ve soğutun.
• Ayrı bir kasede zencefil, lime suyu, susam yağı ve çok az suyu çırpın. Pirinçler ve patlıcanlarla karıştırın.
• Tabağın en altına sosladığınız pirinçli patlıcanı ekleyin.
• Üzerine karpuz ve beyaz peyniri ekleyin.
• En üstüne de soğumuş olan krokanı ekleyip servis edin.
Malzemeler:
Kek için:
1 bardak Kakao
1 bardak Filtre Kahve
1/2 bardak Yoğurt
Vanilya Özütü
1 bardak oda sıcaklığında Tereyağı
1 bardak Şeker
1/2 bardak Esmer Şeker
3 Yumurta
1,5 bardak Un
1 tatlı kaşığı Karbonat
Tuz
Dalgonalı Ganaj için:
1/4 bardak İnstant Kahve
1/4 bardak Şeker
1/4 bardak Kaynamış Su
1/2 bardak Mascarpone Peyniri
1 bardak Krema
1 yemek kaşığı Pudra Şekeri
Hazırlanışı;
• Kakao, filtre kahve, yoğurt ve vanilya özütünü çırpın.
• Ayrı bir kasede mixer yardımıyla 3 dakika tereyağını çırpın. Şekerleri ekleyip çırpmaya devam edin.Teker teker yumurtaları ekleyip çırpın. Kakaolu karışımla karıştırın.
• Ayrı bir kasede un, karbonat ve tuzu karıştırın, yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin.
• Karışımı yağladığınız kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
• Dalgonalı ganaj için; Kahve ve şeker ve suyu mixer yardımıyla kıvam alana kadar çırpın.
• Ayrı bir kasede mascarpone, krema ve pudra şekerini çırpın.
• İki karışımı birbirine spatula yardımıyla nazikçe yedirin.
• Ilıyan keki ortadan kesip arasına kremadan sürün, kapağını kapatın ve tekrar üzerine kremayı sürüp servis edin.
Malzemeler:
1 adet Donmuş Muz
1 bardak Donmuş Çilek
1/2 bardak Badem Sütü
2 parça Bitter Çikolata
1 tatlı kaşığı Chia Tohumu
File Fındık, Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı;
• Muz, çilek, badem sütü ve çikolata parçalarını blenderdan geçirin.
• Chia tohumu, fındık, antep fıstığı ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis edin.
Malzemeler:
200 gram Çiğ Fındık
2 yemek kaşığı Bal
Hazırlanışı;
• Fındıkları 200 derece fırında fırınlayın, kabuklarını soyun.
• Blenderdan geçirin, hafif kıvam almaya başlayınca bal ekleyip blenderdan geçirmeye devam edin.
Malzemeler:
3 Yumurta
1/2 bardak Şeker
3 fincan Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilin
Manda Kaymağı
Sos için:
400 gram dondurulmuş Vişne
1 bardak Şeker
Limon Suyu
Hazırlanışı;
• Yumurta ve şekeri mutfak makinesinde 5 dakika boyunca çırpın.
• Un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip düşük devirde çırpın.
• Yağladığınız kek kalıbına döküp 170 derece fanlı fırında 20 dakika pişirin.
• Vişne, kapta biriken vişne suyu ve şekeri bir sos tavasında karıştırarak kaynatın, altını kısın ve 15 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyin.
• Ilıyan kekin üzerine serbeti dökün ve çekmesi için 10 dakika bekletin.
• Manda kaymağıyla süsleyip servis edin.
Malzemeler;
1 bardak Hindistan Cevizi
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 bardak Esmer Şeker
2 Yumurta
Vanilya Özütü
1/2 bardak Badem Sütü
1,5 bardak Glütensiz Un
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
5 yemek kaşığı Pudra Şekeri
1/2 Limonun Suyu
Hazırlanışı;
• Hindistan cevizini kavurun, kenara alın.
• Zeytinyağı ve esmer şekeri çırpın.
• Yumurtaları ekleyip çırpın.
• Vanilya özütü ve badem sütünü ekleyip çırpın.
• Hindistan cevizinin yarısını ekleyip çırpın.
• Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın, yağladığınız fırın kabına alın.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
• Pudra şekeri ve limon suyunu çırpıp kekin üzerine sürün.
• Kalan hindistan ceviziyle süsleyip servis edin.
Malzemeler:
1 adet Güllaç Yaprağı
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 yemek kaşığı Bal
1/2 bardak Krema
1/2 bardak Sütlü Çikolata
Çilek
Antep Fıstığı
Hazırlanışı;
• Tereyağı ve balı sos tenceresinde birlikte eritin.
• Güllaç yaprağının üzerine sosu sürün ve 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. 10 dakika soğuması için bekletin.
• Kremayı kaynama noktasına getirin, altını kapatıp çikolataları ekleyip karıştırın.
• Kupların içine parçaladığınız güllaçlardan koyup arasına ganaj koyun ve bunu birkaç kat olacak şekilde tekrarlayın.
• Çilek ve antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
Malzemeler:
80 ml ılık Su (1/3 bardak)
1 çay kaşığı Kuru Maya
Yarım çay kaşığı Şeker
130 gram Un (1 bardak + 2 yemek kaşığı)
Tuz
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Tereyağı
Yarım Soğan
100 gram Kıyma
1 adet Domates
1 çay kaşığı Pul Biber
Tuz, Karabiber
2 Yumurta
Hazırlanışı;
• Ilık su, maya ve şekeri karıştırıp 10 dakika maya aktif olana kadar bekletin.
• Unun içerisine tuzu ekleyip karıştırın.
• Mayalı suyu unun içerisine ekleyip yoğurun.
• Üzerinden 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip 1 saat mayalandırın.
• Yağları tavaya ekleyip sırasıyla soğan ve kıymayı soteleyin.
• Küp küp doğradığınız domatesi ekleyip soteleyin.
• Baharatları ekleyin ve karıştırın, kenara alın.
• Mayalanan hamurun gazını alıp yuvarlak hale getirin.
• Hamuru döküm tavaya alıp elinizle tavayı kaplayacak kadar yayın.
• İçerisine hazırladığınız harcı koyup kenarlarından kapatın.
• Tavayı önceden ısıtılmış 200 derece fırının tabanına yerleştirin ve 15 dakika pişirin.
• Çıkartıp üzerine yumurta kırın ve tekrar fırına alın (orta rafa),yumurtalar pişene kadar yaklaşık 3-4 dakika daha pişirin.
Malzemeler
Kek hamuru için;
1,5 bardak ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 bardak un
Hazırlanışı;
• Süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika bekletin.
• Unun içerisine tuzu ekleyip karıştırın.Mayalı sütü ekleyip mutfak makinesinde 10 dakika yoğurun.
• 1 saat ılık bir yerde mayalandırın.
• Hamurun gazını alıp 4 eşit parçaya bölün ve ekmek şekli verin, 40 dakika daha mayalandırın.
• Üzerlerine jilet yardımıyla çizik atın.
Bosch markası olarak sizlere sunduğumuz ürün ve hizmetlerle ilgili görüşlerinizi paylaşmanız bizim için çok önemli. Böylelikle süreçlerimizi gözden geçirmemiz ve siz değerli müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmemiz mümkün olacak.
1 dakikalık anketimizi doldurarak bize bu konuda yardımcı olur musunuz?
Web sitemizle ilgili destek almak veya size ulaşmamızı istemeniz durumunda Bosch Müşteri hizmetlerine 444 6 333 numaralı telefondan ya da buradaki formu doldurarak ulaşabilirsiniz
Teşekkürler