Bosch Ev Aletleri
Üstün teknoloji ve yüksek performansıyla mutfakta profesyonel yardımcılarınız Bosch Ev Aletleri, yemek.com’un leziz yemek tarifleri ile buluştu.
Tariflerde Kullanılan Ürünleri İnceleyin
Serie 8 Fırın Tarifleri
Hurmalı Islak Kek
Malzemeler:
• 300 gram hurma
• 2 su bardağı sıcak su
• 1,5 çay kaşığı karbonat
• 150 gram tereyağı
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 adet yumurta
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tarçın
Sosu için:
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı krema
• 4 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
• Hurmaların üzerine sıcak suyu döküp bekletin. Hurmalar hafif yumuşayınca çekirdeklerini çıkarıp kalan su ile 1-2 taşım kaynatın.
• Ocaktan alınca içerisine karbonatı ekleyip 5 dakika dinlendirin. Yumuşayan hurmaları blender yardımı ile püre haline getirin.
• Oda ısısındaki tereyağını şeker ile krema kıvamı alana kadar çırpın.
• Sonrasında içerisine yumurtaları tek tek ekleyerek çırpma işlemine devam edin.Son olarak hurma püresini de ekleyip sıvı karışımı tamamlayın.
• Un, kabartma tozu ve tarçını sıvı karışıma üç parçada azar azar yedirerek ekleyin. Karışımı önceden yağlanmış fırın tepsisine alın.
• Biz Bosch Serie 8 Ankastre Fırın PerfectBake özelliğini kullanarak yapay zeka sensörleri sayesinde pişirme yaptık. Sizler dilerseniz 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Kürdan batırıp, içinin piştiğinden emin olduğunuzda fırından alın.
• Derin bir tavada sos için şekeri koyu bir renk alana kadar eritin,üzerine oda sıcaklığında krema ekleyin ve sosun altını kısın. Tereyağını azar azar çırparak ekleyin ve sosun altını kapatın.
• Kek oda sıcaklığına gelince dilimleyin ve bolca sos ve ceviz ile servis edebilirsiniz. Hurmalı ıslak kek hazır.
Afiyet olsun!
Fırında Tavuk, Pilav ve Sebze
Malzemeler:
• 1/ adet brokoli
• 8 adet bebek patates
• 4 adet havuç
• 1/4 adet karnabahar
• 1 tutam tuz
Tavuk İçin:
• 4 adet tavuk fileto
• 1 tutam tuz
Pilav İçin
• 2 su bardağı basmati pirinci
• 2 su bardağı soğuk su
• 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
• Brokoli ve karnabaharları ufak parçalara ayırın. Havuçları iri parçalar halinde, patatesleri de ortadan ikiye kesip tüm sebzeleri tepsiye dizip tuzlayın.
• Tavukları farklı bir tepsiye alıp tuzlayın.
• Pilav için pirinci yıkayın, tepsiye alın, suyunu da ekleyip tuz ekleyin.
• Tüm tepsileri fırına yerleştirip 90 derece buhar ayarında 25 dakika pişirin. Eğer fırınınızın buhar özelliği yoksa fırın kullanımıza musait bir kabın içerisine su ekleyerekte bu işlemi yapabilirsiniz.
• Fırından aldığınız yemekleri saklama kaplarına alıp 4 gün boyunca dilerseniz yanında salata ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Patates Topları
Malzemeler:
Patates Topları Malzemesi İçin:
• 3 adet patates
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 tutam toz kırmızı biber
• 1 adet yumurta
Patates Topları Kaplamak İçin:
• 1 su bardağı un
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı ekmek kırıntısı
Patates Topları Pişirmek İçin:
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Patates Topları Sosu İçin:
• 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
• 1 adet salatalık
• 1 tutam tuz
• 1 tutam sarımsak tozu
• 1 tutam kuru nane
Hazırlanışı:
• Haşlanmış patatesleri sıcakken ezip içine kaşar peyniri, toz kırmızı biber ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Sıkı bir hamur olmasına özen gösterin. Arzu ederseniz kıvamı ayarlamak için 1 yemek kaşığı un da ekleyebilirsiniz.
• Harçtan ufak parçalar kopartın ve önce una,sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp avucunuzda sıkı topçuklar haline getirin.
• 3D fry özellikli tepsinin tabanını yağlayın topçuklar yerleştirip üstlerini fırçayla tekrar yağlayın ve hava ile kızartma modunda 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Bu işlemi dilerseniz fanlı fırında aynı derecede de pişirebilirsiniz.
• Sos için süzme yoğurt, rendelenmiş salatalık, sarımsak tozu, tuz ve kuru naneyi karıştırın.
• Fırından çıkan patates toplarını cacık sos ile birlikte sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Tahinli Tatlı Patates
Malzemeler:
• 2 adet tatlı patates
• 2 çay kaşığı tereyağ
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı kakao
• 2-3 adet ceviz
• 1 tatlı kaşığı tahin
• 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
• Tatlı patatesleri ortadan ikiye kesin. Varsa fırınınızın buhar özelliğinde eğer yoksa fırına dayanaklı bir kabın içerisine sıcak su ekleyerek 100 derecede patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
• Fırından çıkan patatesleri dilediğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Az Yağlı Mücver
Malzemeler:
• 2 adet kabak
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet havuç
• 1/2 demet taze soğan
• 1/2 demet dereotu
• 1/2 demet maydanoz
• 2 adet yumurta
• 1/2 su bardağı fındık
• 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
• 1/2 paket kabartma tozu
• 4 yemek kaşığı un
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tutam kavrulmuş susam
Hazırlanışı:
• Kabağı rendenin kalın tarafı ile rendeleyip üzerine tuz serpin ve karıştırın. 5 dakika bekletip kabağın suyunu avucunuzda sıkın ve karıştırma kabına alın. Kabakların üzerine ince rendelenmiş havuç,ince kıyım taze soğan, dereotu ve maydanozları da ekleyip karıştırın.
• Karışıma iri dövülmüş fındıkları, kavrulmuş susamları ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip spatula ile yedirin. Harç kaptan kolayca ayrılan bir kıvam alınca harcınız hazır demektir.
• 3D fry özellikli fırının tepsisini hafifçe yağlayın ve mücverden kaşıkla büyük parçalar alıp tepsiye dizin. Mücverleri hafifçe bastırın, üzerine biraz yağ sürüp susam serptikten sonra 180 derecede ısıtılmış 3D fry modunda 25 dakika pişirebilirsiniz. Bu işlemi dilerseniz yağlı kağıt serili tepside fanlı fırında da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Serie 6 Mutfak Makinesi Tarifleri
Tepsi Kebabı
Malzemeler:
• 1 adet kuru soğan
• 3 adet kapya biber
• 3 adet yeşil biber
• 6 diş sarımsak
• 1/2 demet maydanoz
• 500 gram dana döş kıyma
• 500 gram kuzu kıyması
• 1 tutam tuz
• 1 tutam karabiber
• 1 tutam pul biber
Tepsi Kebabı İçin:
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tepsi Kebabı Sosu İçin:
• 2 yemek kaşığı biber salçası
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı kaynar su
Tepsi Kebabı Üzeri İçin:
• 4 adet sivri biber
• 2 adet domates
Hazırlanışı:
• İlk olarak soğanı, biberleri, sarımsağı ve maydanozu çok ince ufak küpler halinde doğrayın. Arzu ederseniz zırh yardımı ile bu işlemi yapabilirsiniz.
• Doğradığınız sebzelerle birlikte dana kıyma, kuzu kıyması ve baharatları karıştırma ucu takılı mutfak makinasında 4 dakika orta devirde karıştırın. Bu işlemi elinizle derin bir kasede de yapabilirsiniz. Sebzelerin ve etin çok iyi karıştığından emin olun.
• Geniş bir fırın tepsisinin tabanına biber salçası ve zeytinyağı karıştırıp ince bir kat halinde sürün. Kebap karışımını tepsiye alın,elinizi biraz ıslatıp bastırarak tüm tepsiye yayın.
• Kebabı bıçakla 8 dilime kesin.
• Sos için biber salçası, tereyağı ve kaynar suyu yağ eriyene kadar karıştırın. Sosu kebabın üzerine ince bir kat halinde yayın. Biberleri uzunlamasına ikiye, domatesleri de dörde bölüp her bir dilimin üstüne birer parça yerleştirin.
• Kebabın üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatın ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırına pişmeye bırakın. İlk 30 dakikanın ardından kağıdı alın ve üzeri de kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirin.
• Tepsi kebabı hazır. Pişen kebabı dilimleyip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Kavala Kurabiyesi
Malzemeler:
Kavala Kurabiyesi İçin:
• 1 su bardağı çiğ badem
• 1 su bardağı un kavurmak için
• 2,5 su bardağı un
• 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 paket vanilin
• 1/2 su bardağı çiğ badem parçaları
Kavala Kurabiyesi Servisi İçin:
• 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı:
• İlk olarak bir su bardağı çiğ bademi robottan geçirip toz haline getirin. Toz badem ve bir bardak unu tavada renk alana kadar kavurup soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.
• Karışım soğuduktan sonra kalan tüm malzemeyi mutfak makinesine alıp bütünleşene kadar yoğurun. Bu işlemi elinizle de derin bir kasede yapabilirsiniz. Hamurunuz şekil almayacak kadar dağılıyorsa 2-3 yemek kaşığı soğuk su eklediğinizde hızlıca kıvamının toparlandığını göreceksiniz.
• Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın.
• Hamur kalıbı ya da bardak yardımı ile yarım ay şeklinde kesin.
• Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altları ve üstleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
• Fırından çıkan kurabiyeleri 3-4 dakika dinlendirip bolca pudra şekerine bulayarak servis edin.
Afiyet olsun!
Kıymalı Sandviç
Malzemeler:
• 150 mililitre süt
• 40 gram yoğurt
• 20 gram zeytinyağı
• 10 gram toz şeker
• 5 gram instant kuru maya
• 350 gram un
Kıymalı Sandviç Tarifi İç Harcı İçin:
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet kuru soğan
• 400 gram dana kıyma
• 1 adet kırmızı biber
• 1 adet havuç
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 tutam tuz
• 1 tutam kekik
• 1 su bardağı sıcak su
• 1 avuç maydanoz
Kıymalı Sandviç Tarifi Cacık Sos İçin:
• 1 adet salatalık
• 4 yemek kaşığı yoğurt
• 1 avuç dereotu
• 1 tutam tuz
• 1 yemek kaşığı limon suyu
Kıymalı Sandviç Tarifi Servis İçin:
• 1 yemek kaşığı mor soğan
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
• Ekmek için gereken tüm sıvı malzemeleri, şeker ve maya birlikte hamur ucu takılı mutfak makinesine alın. Orta devirde karıştırmaya başlayın ve unu azar azar içine ekleyin. Hamur toparlanınca tuzu da ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin.
• Yoğurduğunuz hamuru oda sıcaklığında bir saat dinlendirin. Hamur iki katına çıktıktan sonra havasını alın, 4 eşit parçaya bölün ve tekrar kabarması için kenara alın. Hamurlar kabarınca hafifçe unlayıp merdane ile yaklaşık bir santimetre kalınlığında yuvarlak şekilde inceltin ve fırın tepsisine alın.
• Önceden ısıtılmış 250 derecelik çok sıcak fırında üstü ve altı kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Pişen ekmekleri temiz bir bez içinde oda sıcaklığında bekletin.
• Harç için soğanları, sarımsakları ve kırmızı biberleri ufak küpler şeklinde doğrayın. Havucu rendeleyin ve maydanozu da ince ince kıyın.
• Geniş bir tavada soğanı zeytinyağı ile yumuşayana kadar kavurun. Kavrulan soğanlara kıymayı da ekleyip renk alıp su kalmayana kadar kavurun. Ardından biberleri, havucu, sarımsağı, salçayı, kekik ve tuzu da ekleyip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen harca son olarak maydanozu ekleyin.
Cacık sos için salatalığı rendeleyip bir kasede yoğurt ince kıyım dereotu, tuz ve limon suyu ile karıştırın.
Sandviçler için pita ekmeklerini ortadan ikiye kesin içlerine bolca kıymalı harç, üstlerine cacık sos ve ince dilimler halinde mor soğan ekleyip biraz da zeytinyağı gezdirip servis edin.
Afiyet olsun!
Muzlu Kremalı Tart
Malzemeler:
• 2 adet muz
Kremalı Muzlu Tart Tarifi Tabanı İçin:
• 3 paket buğday bisküvisi
• 3/4 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
Kremalı Muzlu Tart Tarifi Kreması İçin:
• 1 litre süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 adet yumurta
• 3 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı nişasta
• 2 adet muz
• 1 paket vanilin
• 6 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
Kremalı Muzlu Tart Tarifi Üst Kreması İçin:
• 2 su bardağı krema
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 paket vanilin
Hazırlanışı:
• Tatlının tabanı için bisküvileri toz haline getirip erimiş tereyağı ile karıştırın. Orta boy bir kalıba harcı döküp bir bardak yardımı ile kenarları yüksek kalacak şekilde bastırın. Bisküviler iyice sıkışıp havuz gibi bir şekil alınca tabanı buzdolabında bekletin.
• Krema için süt, şeker, yumurta, nişasta ve unu bir tencerede karıştırıp ardından ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyulaşan kadar pişirip ardından ocaktan alın.
• Sıcak kremayı çırpma ucu takılı mutfak makinesine alıp yüksek devirde çırpmaya başlayın. Krema ılınmaya başlayınca içine azar azar soğuk tereyağı ekleyin. Tereyağ ile krema bütünleşince çok ufak küpler halinde 2 adet muzu ve vanilini de ekleyip çırpmaya devam edin.
• Krema tamamen soğuduktan sonra buzdolabında beklettiğiniz tabanı çıkartın ve ortasına kremayı doldurun. Krema katmanın üzerini kapatacak şekilde ince dilimlenmiş 2 adet muz daha ekleyin.
• Son kaplama kreması için çırpma ucu takılı mutfak makinesinde krema, pudra şekeri ve vanilini sertleşene kadar çırpın. Bu kremayı da tepe olacak şekilde tartın üzerine alın ve spatula ile yüzeyini düzeltin. Arzu ederseniz biraz daha bisküvi parçası da ekleyebilirsiniz.
• Tatlıyı en az 3 saat buzdolabında bekletin. Çok daha sert bir sonuç için tatlıyı 12 saat kadar bekletip öyle servis edin.
Afiyet olsun!
Serie 6 Gazlı Ocak Tarifleri
Karamelize Soğanlı Omlet
Malzemeler:
• 5 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karamelize Soğan İçin:
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 adet kuru soğan
• 1 tutam tuz
• 1/2 çay bardağı sıcak su
• 1 tutam maydanoz
Hazırlanışı:
• Soğanları ince yarım ay şeklinde doğrayın. Orta boy bir tavada tereyağı ve zeytinyağı ısıtıp soğanları tavaya aktarın ve hafifçe tuzlayın. Yağ ile soğanları karıştırıp orta kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğanlar pişerken üstlerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatarak nemi içine hapsedebilirsiniz. Soğanlar istediğiniz rengi alıp yumuşayana kadar ara ara sıcak su ekleyerek karıştırın. Soğanlar yumuşayınca ocaktan alın.
• Yumurtaları bir kasede çatalla çok iyi çırpın. Orta boy bir tavayı iyice ısıtın içine yağları ekleyip yumurtaları dökün. Kenarlardan ortaya doğru spatula ile yumurtayı çekerek daha kabarık bir hal almasını sağlayın.
• Ortası yumuşak tabanı sert bir hal almaya başlayan omletin içine soğanları koyup katlayın.
• Omleti sıcak olarak üzerine de biraz maydanoz serperek servis edin.
Afiyet olsun!